14.1 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

COD ROȘU/PORTOCALIU: Se anunță caniculă extremă, cu temperaturi record pentru vestul țării. Sibiul, pe lista județelor afectate

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Meteorologii au emis o avertizare Cod roșu de caniculă pentru șase județe din nordul și vestul țării, dar și de Cod portocaliu, pentru alte 10 județe ale țării, inclusiv pentru Sibiu.

banner

Meteorologii avertizează că temperaturile vor ajunge până aproape de 40 de grade în șase județe din vest, unde s-ar putea depăși recordurile istorice înregistrate în aceste regiuni. De asemenea, în mai multe județe din Transilvania, inclusiv Sibiu, dar și în nordul Moldovei, vor fi atinse temperaturi foarte mari, fiind emis cod portocaliu.

Joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36…37 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20…24 de grade, anunță ANM.

De asemenea, județele vizate de codul portocaliu din Transilvania sunt Sibiu, Alba, Mureș, Cluj, Hunedoara și Timiș. În zilele de joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Cod Rosu Canicula

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect