Aventuri. Excursii. Gusturi sibiene.

banner
banner
banner
banner

Planifică-ți călătoria pe site-ul Anii Drumeției și pornește la drum cu aplicația mobilă.

banner

Zilele trecute a fost lansată aplicația mobilă și site-ul programului Anii Drumeției, instrumente extraordinar de utile atunci când vine momentul planificării unei drumeții sau a unui final de săptămână dedicat ecoturismului și experiențelor în județul Sibiu.

Vrei să îți planifici un final de săptămână în constelația aventurilor în aer liber, în care să explorezi activități și locuri noi? Sau vrei să ai parte de experiența unei gustări tradiționale alături de o incursiune în domeniul arhitectural local, într-o șură săsească recent renovată? Sau ai chef doar de un picnic într-o livadă umbrită? Orice activitate în aer liber ai prefera, probabil că o vei găsi pe site-ul aniidrumeției.

Foto: Anii Drumeției

Site-ul: instrumentul pentru o experiență completă

Organizat în jurul traseelor propuse, site-ul oferă o platformă de informații cum mai rar găsești, o colecție de locuri, activități, puncte gastronomice, evenimente, spații de cazare, închiriere echipament sportiv și multe multe altele, toate alese pe sprânceană pentru a garanta amintiri dintre cele mai deosebite. Foarte prietenos cu utilizatorul, site-ul Anii Drumeției este una dintre acele platforme pe care navigarea devine o experiență în sine, interactivă, îndemnând să descoperi virtual frumusețea locurilor explorate.

Foto: Anii Drumeției

Ghidul drumețului: de citit din scoarță-n scoarță

În plus față de toate acestea site-ul Anii Drumeției oferă și un ghid al drumețului, o culegere de informații utile, sfaturi de la specialiști în domeniu cu privire la regulile de aur pentru a parcurge o drumeție în siguranță, echipament corespunzător, tehnici de prim ajutor, ce mâncare este potrivită pentru picnic sau cum să ne comportăm în raport cu animalele sălbatice pe care le întâlnim pe traseu. O broșură cu regulile de bază, un îndrumar de mers pe munte, pe care ar trebui să-l consultăm din scoarță-n scoarță pentru a fi pregătiți de aventură.

Foto: Anii Drumeției

Aplicația mobilă: pentru drumeții planificate la cel mai mic detaliu

Odată ce planificarea este realizată și pornim la drum, musai să ne instalăm și aplicația mobilă Anii Drumeției. La un click distanță în Play Store, putem descărca gratuit aplicația realizată de cei de la Outdoor Active, alege traseul dorit, sau ce ce nu, crea unul nou, și porni pe potecă. Aplicația mobilă Anii Drumeției oferă o colecție de trasee de drumeție montană, colinară, de cicloturism, turism ecvestru și dedicate activităților pe apă, perfecte pentru exploratori, familii cu copilași, sau cei ce vor să se lase purtați de adierea vântului, liberi în aer liber.

Foto: Anii Drumeției

Odată ales traseul, aplicația mobilă vine cu câteva caracteristici deosebite, și anume, ne permite să navigăm pe traseu în timp real,  arătându-ne direcția traseului, ne atenționează atunci când părăsim traseul marcat, oferă detalii cu privire la specificul traseului, timp de parcurgere, peisaje și nivel de dificultate. Iar ceea ce îmi place mie cel mai mult la aceste detalii este că pot vedea dacă un traseu este potrivit pentru a porni în drumeție alături de animalul meu de companie. Pe traseu aplicația mobilă oferă spectaculoasa oportunitate de a explora virtual peisajele din proximitate. Utlizând funcția skyline prin intermediu camerei foto, vei descoperi denumirea vârfurilor montane ce te înconjoară sau a râurilor ce curg la picioarele tale. Tot aici utilizatorul are parte de o colecție de experiențe locale, gastronomice și sportive, de evenimente și puncte de interes, ilustrate toate de-a lungul traseului ales

Ce să mai, o experiență în sine și descoperirea aplicației mobile cu atâtea și atâtea funcționalități nu numai fascinante ca ofertă turistică dar și utile pentru practicarea unei drumeții în siguranță. Iar pentru cei pasionați de hărți un pic mai complicate, aplicația Anii Drumeției ar putea deveni o bună oportunitate de navigare la cel mai mic detaliu prin funcționalitatea oferită de a mări sau micșora harta din pagina principală.

Foto: Anii Drumeției

Trebuie să recunosc că prima mea drumeție în care am utilizat aplicația mobilă a fost o aventură în sine. Poate că acasă aceasta părea că nu este foarte deosebită și că nu ai nevoie de ea, dar odată ce pornești cu ea pe traseu greu o să te mai poți despărți de ea. Este acea aplicație care te sfătuiește mereu de-a lungul traseului chiar și în mod offline, este acea aplicație care vine în întâmpinarea ta să alegi locul perfect pentru a poposi la o gustare caldă după o zi cu activitate sportivă, acea aplicație prin care poți memora fotografii și amintiri de pe traseu, spațiul virtual unde poți planifica o drumeție alături de prietenii tăi, și poate cel mai important, acea aplicație care nu te obligă să stai cu ochii-n telefon de-a lungul traseului ci care va rămâne activă și în buzunar, atenționându-te vocal doar atunci când este important să afli un detaliu despre traseul parcurs. Eu una nu numai că mai pornesc la drum cu aplicația Anii Drumeției, dar mi-am propus să creez o colecție de fotografii alături de prietenii mei pe fiecare traseu propus de Anii Drumeției. Și mi-am mai propus de asemenea să descopăr toate punctele gastronomice locale din județul Sibiu – așa preparate bune, rar mai poți gusta! 

Foto: Anii Drumeției

La evenimentul de lansare a celor două, Daniela Câmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a declarat: „Lansarea simultană a paginii web și a aplicației Anii Drumeției arată că suntem în măsură să le oferim celor ce-și doresc să iasă în aer liber și să cunoască frumusețile Județului Sibiu informații corecte, menite să-i ajute în alegerea traseelor, cunoscând toate detaliile legate de destinație, grad de dificultate, puncte de interes și chiar prognoză meteo. Toate acestea aduc un plus de siguranță turiștilor și dovedesc grija pe care promotorii proiectului o au față de toate aspectele ce presupun organizarea și derularea unei drumeții reușite, de neuitat. Îi invit pe toți cei ce doresc să cunoască frumusețea aparte a Județului Sibiu, a tradițiilor, oamenilor și bucatelor alese, să intre pe Anii Drumeției să aleagă ceea ce li se potrivește. Sunt convinsă că vor cunoaște experiențe unice!”

Foto: Anii Drumeției

Și eu sunt convinsă acum că am explorat ambele platforme ca un copil entuziasmat și curios, că ele oferă o varietate de oferte turistice pentru toate categoriile de drumeți și nu numai, și că reprezintă acel factor care adaugă sarea, piperul, și toate celelalte condimentele delicioase și colorate pe experiența unui final de săptămâna fantastic în județul Sibiu.

Programul Anii Drumeției, este un program dedicat dezvoltării ecoturismului și a infrastructurii de drumeție, inițat de Consiliul Județean Sibiu în perioada 2021 – 2022.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect