22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Păduri urbane şi reîmpăduriri de 730 milioane de euro

Cele mai citite

Campania Naţională de Împăduriri 2022-2026, finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), va fi promovată la nivel naţional, începând din această primăvară, a transmis Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Ministerul a programat o reuniune, la Sibiu, pentru vineri, 10 martie, care va fi condusă de secretarul Lorand Arpad Fulop.

56.000 hectare de păduri vizate

Lansată în luna noiembrie a anului 2022, măsura din PNRR – Investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri, inclusiv în păduri urbane şi reîmpăduriri – are un buget de 730 milioane de euro şi vizează realizarea a 56.000 hectare de noi păduri şi suprafeţe cu vegetaţie forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice. În acelaşi timp, vor fi finanţate lucrări de împădurire şi lucrări de îngrijire a plantaţiilor şi creştere a suprafeţei cu vegetaţie forestieră în lungul căilor de comunicaţie, în interiorul aglomerărilor urbane (păduri urbane, inclusiv de tipul mini-pădurilor) în jurul localităţilor şi între câmpurile cu culturi agricole, precum şi alte categorii de perdele forestiere de protecţie.

Timp de strategie în faţa reprezentanţilor ministerului

banner

În acest context, ministrul Mediului, Barna Tanczos, a dispus secretarilor de stat din MMAP să organizeze, în perioada următoare, o serie de întâlniri de lucru în fiecare dintre judeţele României, pentru a oferi informaţii şi detalii potenţialilor beneficiari, cu privire la noua linie de finanţare pentru împăduriri. Fiecărui secretar de stat i-au fost repartizate mai multe judeţe. Astfe, secretarul de stat Lorand Arpad Fulop se va ocupa de judeţele judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita, Alba, Sibiu şi Covasna. La întâlnirile de lucru vor fi invitaţi reprezentanţi ai prefecturilor, ai consiliilor judeţene, ai unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza fiecărui judeţ, ai producătorilor agricoli locali şi ai altor deţinători de terenuri pretabile pentru împădurire, persoane fizice sau juridice (indiferent de mărime şi formele asociative ale acestora), ai structurilor silvice judeţene şi regionale, precum şi exponenţi ai presei locale, potrivit unui comunicat de presă al ministerului, potrivit Agerpres.ro.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect