7.7 C
Sibiu
duminică, aprilie 21, 2024

Transfăgărăşanul ar putea fi deschis tot anul

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Reprezentanții judeţelor Sibiu şi Argeș au discutat cu guvernații posibilitatea ca Transfăgărăşanul să rămână deschis circulaţiei pe tot parcursul anului.

Astfel, de la 1 aprilie Ministerul Transporturilor va realiza documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) care să stabilească soluţiile pentru ca acest lucru să poată fi realizat. În prezent, DN 7C – Transfăgărăşan este deschis circulaţiei publice pe toată lungimea drumului doar câteva luni pe an.

”Un subiect important discutat a fost legat de posibilitatea deschiderii circulaţiei pe Transfăgărăşan pe tot parcursul anului. Începând cu data de 1 aprilie, Ministerul Transportului va demara lucrările de realizare a DALI-ul pentru identificarea soluţiilor tehnico-financiare  pentru realizarea acestui proiect”, transmite într-un comunicat de presă Consiliul Judeţean Argeş.

Dezbaterea privind acest subiect a avut loc la Cancelaria Primului Ministru, fiind prezenți reprezentanţi ai mai multor ministere şi oficiali de la Asociaţia de Dezvoltare Monte Făgăraş, Bâlea-Capra şi reprezentanţi ai comunităţilor locale din judeţele Argeş şi Sibiu.

12 luni pentru finalizarea contractului

”Domnul secretar de stat Irinel Ionel Scrioşteanu, din cadrul Ministerului Transportului, ne-a informat că în termen de un an o să avem o soluţie tehnică şi financiară pentru ca Transfăgărăşanul să poată fi deschis pe întreaga perioadă a anului”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolescu.

La finalul lunii februarie a acestui an, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că a fost semnat un contract de peste 8,4 milioane de lei pentru găsirea de soluţii care să permită circulaţia pe Transfăgărăşan, şi pe secţiunea Piscu Negru – Cabana Bâlea Cascadă, ”pentru o perioadă cât mai lungă din an”.

”Încă un pas important pentru modernizarea Transfăgărăşanului! Am semnat astăzi Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate  – documentaţia de avizare a lucrărilor de interventii – pentru sectorul DN 7 C cuprins între km 104+000 şi km 130+800”, a scris, pe Facebook, Cristian Pistol.

Directorul CNAIR a precizat că firma RUTIER CONEX XXI SRL are la dispoziţie 8,4 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT) şi 12 luni pentru finalizarea contractului. Acesta a explicat că soluţiile identificate trebuie să ofere în primul rând un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Marius Țichindelen: preotul care are grijă de sufletele celor fără discernământ

Există suferință în lume, însă unii dintre noi se întâlnesc zilnic cu ea. Dar oare problemele noastre cotidiene sunt...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect