22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Uniți pentru Matei! Băiețelul are în continuare nevoie disperată de ajutorul comunității!

Cele mai citite
Cristina Voicu
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Prin campania Uniți pentru Matei părinții băiețelului au reușit să strângă 87.000 din cei 90.000 de euro la care se așteptau inițial.

Veștile primite ieri de la spitalul San Joan de Deu din Barcelona i-au cufundat pe părinți din nou în disperare. Prețul tratamentului pe care trebuie să îl primească Matei pentru o șansă la o viață normală este mult mai mare, de 148.350 euro.

banner

Matei suferă de encefalită autoimună, o boală invalidantă, din cauza căreia nu mai poate vorbi, mânca sau să se deplaseze. Părinții lui au găsit o soluție de tratament la un spital specializat în afecțiuni neurologice din Barcelona.

Factura pentru tratamentul necesar lui Matei este de 148.350€

Alexandra Dincă Pop, mama lui Matei a anunțat ieri în grupul Facebook Uniți pentru Matei, că veștile bune ar fi că băiețelul a fost acceptat pentru tratament la spitalul San Joan de Deu din Barcelona. Doctorul curant a întocmit un plan complet de tratament și au primit și factura pentru cele 7 luni jumătate de tratament și recuperare care vor urma.

Prețul final pe care trebuie să îl achite spitalului este de 148.350€, cu 58.350€ mai mult decât cel estimat inițial.

Familia nu știe încă modul în care vor putea asigura transportul băiețelului la Barcelona

De asemenea, zborul care era programat în această săptămână cu Asociația Blondie, s-a amânat, posibil pentru marți, săptămâna viitoare. Părinții spun că cei de la asociație le-au prezentat doar o posibilitate să efectueze zborul ”cel mai devreme marți” însă nu există o certitudine în acest sens.

Redăm o parte din mesajul mamei, ce face apel la bunătatea și generozitatea comunității pentru ca Matei să poată beneficia de tratamentul vital:

”Ceea ce pentru noi este cert însă, urmare a discuțiilor avute cu medicul din Barcelona, este că Matei nu mai poate aștepta, iar conform planului de intervenție el este așteptat cel târziu vineri în spitalul din Barcelona pentru începerea tratamentului.

Începând din această după amiază facem eforturi continue prin orice mijloace posibile să găsim o altă variantă de transport în această săptămână pentru Matei, aspect care suntem convinși că va presupune costuri suplimentare.

Apelăm încă o dată la voi, cu durere, cu speranță, cu rugămintea de a ne ajuta în continuare, prin donații, unindu-vă grupului “Uniti pentru Matei” cu licitații si share pentru a avea cât mai multă vizibilitate și pentru a reuși să ne ajutăm copilul.

Până în acest moment, cu ajutorul, cu bunătatea și generozitatea voastră, am reușit din donații să atingem suma de 87.000€ Întrucât oferta spitalului este cu acceptare imediată, noi am confirmat astăzi că Matei va ajunge in cel mai scurt timp, ne-am luat angajamentul că în cursul zilei de mâine vom plăti 95.000 de Euro din suma finală, iar diferența o vom achita în maxim 2 luni începând de astăzi. Spitalul a acceptat acest angajament iar mâine vom posta și aici detaliile tranzacției și angajamentul luat față de ei.

Noi vă mulțumim pentru tot sprijinul acordat până acum si vă suntem profund recunoscători pentru tot: pentru sprijinul material dar și pentru sprijinul moral și pentru că oricât de greu a fost, am simțit că nu suntem singuri. Sperăm, că poate și Matei a simțit câtă bunătate și gânduri bune au fost trimise spre el și suntem convinși că și asta l-a ajutat până acum să reziste.”

Donatiile se pot face prin urmatoarele metode:

RO10INGB0000999907836488 (RON)

RO62INGB0000999912645588 (EUR)

Deschise la ING, Titular cont: Alexandra Dinca-Pop

Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

Trimite unui prieten: 0765252880

RO29BTRLRONCRT0332115301 (RON)

RO76BTRLEURCRT0332115301 (EUR)

Deschise la Banca Transilvania, Titular cont: Alexandru Dinca

Cod SWIFT/BIC: BTRLRO22

BT PAY: 0761719157 (Alexandru)

0765252880 (Alexandra)

REVOLUT:

+40765252880 Alexandra Pop (user name: @alexanuknf)

GOFUNDME

https://gofundme.com/f/together-for-matei

Grupul Facebook Uniți pentru Matei

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect