22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Uniți pentru Matei! Mai e nevoie de aproximativ șapte mii de euro pentru tratamentul băiețelului

Cele mai citite
Cristina Voicu
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Uniți pentru Matei! Este deviza sub care doi tineri părinți încearcă să strângă 90.000 euro, fondurile necesare tratamentului băiețelului lor în vârstă de 3 ani și 5 luni, diagnosticat cu encefalită autoimună.

În cele două săptămâni care au trecut de când Alexandra Pop, mama lui Matei, a cerut comunității să fie Uniți pentru Matei, s-au strâns aproape 83.000 de euro. Suma reprezintă aproximativ 91% din valoarea estimată a tratamentului într-o clinică din Barcelona.

banner

Ultimele aproape două luni, băiețelul de 3 ani și jumătate le-a petrecut pe paturile mai multor spitale din Sibiu. Diagnosticul său este cel de encefalită autoimună, o boală ce duce la inflamația creierului. Din cauza acestei boli, Matei a ajuns să nu mai poată vorbi, mânca sau să își folosească partea stângă a corpului. Mai multe despre drama familiei, citiți aici.

Matei și tatăl lui

Părinții așteaptă răspunsul a două clinici din Barcelona, unde ar putea fi tratat Matei

După mai multe săptămâni la ATI, Matei este internat acum în Secția de neurologie. Dosarul lui Matei a fost depus la două spitale din Barcelona, specializate pe afecțiuni neurologice: Spitalul Sant Joan de Déu și Institutul Guttman.

Zilele acestea părinții lui așteaptă răspunsul din partea ambelor clinici, devizele finale și vor stabili împreuna cu medicii la ce clinică sunt cele mai mari șanse de recuperare pentru Matei.

Matei va ajunge la Barcelona și cu ajutorul Asociației Blondie, care oferă transportul. Ascociația asigură zboruri medicale private pentru copiii cu afecțiuni grave care au nevoie să ajungă în spitale din afara țării. Pe pagina Asociației apare mesajul: ”Matei are 3 ani și zborul vieții lui trebuie să îl ducă la Barcelona. Nu zboară singur. Mai zboară Christian la Barcelona și Ștefan. Ața ne-a ieșit – să ni se dea să ridicam un avion cât pentru 3 vieți.”

”Mai avem puțin până să reușim să strângem suma necesară…”

Mama lui Matei a postat în grupul de Facebook ”Uniți pentru Matei” un mesaj de mulțumire emoționant pentru toți cei care au contribuit sau vor contribui financiar pentru a-i ajuta:

”Suntem copleșiti și recunoscători pentru ajutorul vostru! Într-un timp atât de scurt v-ați mobilizat și ne-ați ajutat să strângem 91% din suma necesară pentru recuperarea lui Matei în Barcelona!!! Cuvintele sunt de prisos în fața faptelor voastre!… Vă mulțumim enorm pentru sprijinul acordat și vă rugam din tot sufletul să ne ajutați să completăm suma până la cei 90.000 de euro pentru a reuși să plecăm imediat ce suntem acceptați. Mulțumim din suflet pentru ajutorul vostru, pentru gândurile si rugăciunile voastre! Drumul este lung, dar mai avem puțin până să reușim să strângem suma necesară și până să putem să îi redăm copilăria lui Matei!”

Prin grupul ”Uniți pentru Matei”, zeci de persoane contribuie cu ceea ce pot la strângerea fondurilor

Sibieni și oameni din întreaga țară au contribuit cu bani sau au ales să vândă în folosul băiețelului obiecte sau servicii în grupul de pe Facebook ”Uniți pentru Matei”, ce are în prezent 2000 de membri. Aici se găsesc de la jocuri, jucării, haine, încălțăminte și accesorii, la mini-sejururi la munte sau la mare, cărți cu autograful autorului, cursuri, ședințe foto sau chiar sesiuni de evaluare psihologică online. Acestea se pot achiziționa la preț fix sau în sistem de licitație.

Cum puteți ajuta

Donațiile se pot face în următoarele conturi:

RO10INGB0000999907836488 (RON)

RO62INGB0000999912645588 (EUR)

Deschise la ING, Titular cont: Alexandra Dinca-Pop

Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

Trimite unui prieten: 0765252880

RO29BTRLRONCRT0332115301 (RON)

RO76BTRLEURCRT0332115301 (EUR)

Deschise la Banca Transilvania, Titular cont: Alexandru Dinca

Cod SWIFT/BIC: BTRLRO22

BT PAY: 0761719157 (Alexandru)

0765252880 (Alexandra)

REVOLUT:

+40765252880 Alexandra Pop (user name: @alexanuknf)

GO FUND ME:

https://gofundme.com/f/together-for-matei

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect