17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

VIDEO. O zi cu Salvamont Sibiu

Cele mai citite
Cristina Voicu
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp
banner
banner
banner
banner

Județul Sibiu are una dintre echipele Salvamont cele mai pregătite din țară. Salvatorii montani din județul nostru au două baze deschise în regim de permanență, una în Păltiniș și una la Bâlea.

Echipele Salvamont Sibiu sunt mereu pregătite să intervină de aici, 24 din 24 de ore, șapte zile din șapte, indiferent de sezon. Am vrut să vedem cum se desfășoară o zi din viața salvatorilor montani. Pentru asta, i-am însoțit într-un exercițiu de salvare desfășurat la Păltiniș. I-am avut alături pe Dan Popescu, directorul Salvamont Sibiu, și o parte din echipa sa. Cu ajutorul imaginilor video, puteți să ne însoțiți și dumneavoastră.

banner

Baza din Păltiniș, inaugurată în 2022, este una dintre cele mai recente baze de salvare montană din țară. În cadrul ei există un cabinet medical cu pat pentru consultații. Accidentații pot fi aduși aici de la pârtia Oncești până la venirea ambulanței. Există dotările necesare și toți oamenii sunt pregătiți pentru un act medical de calitate.

Baza Salvamont din Păltiniș.

Clădirea Salvamont din Păltiniș este dotată și cu o sală pentru pregătire fizică, ce le permite salvatorilor montani să rămână cu o condiție fizică bună, chiar dacă timpul de afară nu permite antrenamentele în aer liber. Echipele Salvamont Sibiu au echipamentul care îi ajută să fie în siguranță pe munte, să nu își pună viața în pericol, nu fac rabat la calitate.

Punctul de prim ajutor din Păltiniș

Salvatorii montani au permanent la îndemână echipamentul medical necesar pentru intervenții

Pe timpul iernii, acțiunile de salvare se desfășoară și din punctul de prim ajutor de la baza pârtiilor de la Platoș. Și acesta are toate dotările pentru a pregăti pacienții pentru predarea la ambulanță. Întotdeauna au câte un rucsac de primă intervenție echipat cu tot ce ar putea fi necesar pentru acordarea primului ajutor. De la pulsoximetru, tensiometru, defibrilator, la gulere cervicale, balon de oxigen, feșe, bandaje, soluții pentru curățarea plăgilor.

Augustin Cristinean – Salvamont Sibiu

De la apelul primit telefonic sau de când vin aparținătorii să anunțe un accident, lucrurile se desfășoară rapid. Cei care sunt de serviciu adună primele informații pentru a ști locul accidentului și ce echipament medical să ia cu ei. Apoi intervin pe pârtie, identifică victima, încep procedurile de prim ajutor și transportul victimei pe pârtie. După ce ajung cu accidentatul la punctul de prim ajutor se ia decizia dacă trebuie chemată ambulanța sau persoana respectivă se poate deplasa singură către o unitate spitalicească.

Ar fi bine ca cei care pleacă pe traseele montane să se informeze înainte

Dan Popescu asigură turiștii veniți la munte în județul nostru că cei din Salvamont sunt acolo și sunt pregătiți. Rugămintea lor este ca cei care pleacă pe trasee montane să se informeze înainte privind condițiile meteo sau starea zăpezii. Un alt lucru ce trebuie evaluat este nivelul fiecăruia de pregătire tehnică și starea echipamentului pe care intenționează să îl folosească.

Din fericire, ziua noastră alături de echipele de salvatori montani a fost una fără incidente. Zilele de felul acesta sunt cele mai bune pentru salvamontiști, așa știu că toată lumea este în siguranță și nimeni nu este în pericol pe munte. Găsiți aici interviul complet cu directorul Salvamont Sibiu.

Pentru ziua noastră reușită și pentru filmul acesteia, trebuie să mulțumim echipei video de la CBO films, Salvamont Sibiu și celor de la pârtiile Arena Platoș și Oncești, pentru găzduire.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect