Sute de polițiști și pompieri sibieni, la datorie în vacanța de Sfânta Maria

Câteva sute de pompieri și polițiști vor acționa la nivelul județului Sibiu în vacanța de Sfânta Maria.

În perioada 12 – 15 august, zilnic, se vor afla la datorie peste 140 de poliţişti de ordine publică, de rutieră, precum și din cadrul structurilor de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase. Poliţiştii vor acorda o atenţie sporită locașurilor de cult și zonelor cu mare fluenţă de public, în care urmează să se desfășoare activităţi cultural – sportive și de agrement.

„În acest context, vă recomandăm să fiți prudenți când interacționați cu persoane necunoscute, să nu transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă sau privind bunurile de valoare pe care le dețineți și să vă supravegheați atent lucrurile, îndeosebi portofelul, telefonul sau alte dispozitive electronice atunci când vă aflați în spații publice aglomerate. La fel de important este să nu lăsați bunuri de valoare în mașinile parcate.

Efectivele poliţiei rutiere vor fi prezente pe principalele drumuri din zonele turistice și vor acționa cu precădere pe linia fluidizării traficului rutier, a prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, precum și în vederea combaterii excesului de viteză şi a conducerii sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

Atragem atenția asupra faptului că în această perioadă se anticipează creșteri semnificative ale valorilor de trafic pe DN 7C, Transfăgărășan. Polițiștii rutieri, cu sprijinul jandarmilor montani, vor acționa cu precădere pentru fluidizarea traficului în această zonă, context în care le recomandăm conducătorilor auto să oprească autovehiculele în afara părții carosabile și numai în locurile special amenajate.

Indiferent de categoria de drum pe care circulă, le recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză impus pe tronsonul în cauză, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de a schimba direcția de deplasare, să păstreze distanța de siguranță față de cel care circulă în față și să acorde atenție sporită pietonilor, bicicliștilor, utilizatorilor de trotinete și motocicliștilor”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Tot în weekendul prelungit de Sfânta Maria, peste 120 de pompieri militari sibieni se află în serviciu operativ pentru a asigura măsurile necesare pentru prevenirea a situațiilor de urgență, fiind pregătiți să intervină cu mai multe autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD, autospeciale de lucru și salvare de la înălțime și alte autospeciale și tehnică specifică, pe timpul desfășurării evenimentelor cu public numeros.

Totodată, pentru buna desfășurare a activităților prilejuite de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului – Sfânta Maria și a altor evenimente ce au loc în acest week-end prelungit, la nivelul județului Sibiu, I.S.U. a dispus unele măsuri pentru a preveni producerea unor incendii sau situații de urgență.

„Având în vedere că, la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni. Astfel, nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, nu aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate și nu lăsați copiii nesupravegheați. Nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori.

În cazul producerii unui incendiu, păstrați-vă calmul și părăsiți incinta în care vă aflați, într-un mod organizat. Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță. În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112″, a precizat Andree Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect