Toate cele patru tronsoane din autostrada Sibiu – Făgăraș au intrat în licitație pentru execuție

Compania de drumuri, CNAIR, a anunțat că licitația pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Făgăraș a fost demarată oficial, odată cu publicarea anunțului pe site-ul de licitații pe toate cele patru tronsoane. Ministerul Transporturilor anunțase inițial că documentația a fost trimisă pentru avizare.

CNAIR a dat startul procesului de contractare a proiectării și execuției pentru o nouă autostradă care se va conecta cu rețeaua existentă de autostrăzi, cea care pleacă din nodul Boița și merge către Făgăraș. Lotul reprezintă jumătate din legătura pe profil de autostradă dintre Sibiu și Brașov.

Potrivit CNAIR, tronsonul 1 al autostrăzii care a fost publicat are o lungime de 14,25km și face legătura între Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G). Constructorul are la dispoziție 48 de luni din care 12 luni reprezintă perioada de proiectare și 36 luni perioadă de execuție a lucrărilor.

Contractul este estimat la circa 2 miliarde de lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 14 octombrie.

Ieri, CNAIR publicase și celelalte trei tronsoane ale autostrăzii:

– Tronsonul 2: Avrig-Mârșa-Arpașu de jos 19,92 km), valoare estimată de 1,71 miliarde de lei (fără TVA)

– Tronsonul 3: Arpașu de Jos-Sâmbăta de Sus (17,61 km), valoare estimată 1,83 miliarde de lei (fără TVA)

– Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus-Municipiul Făgăraș (16,26 km) și un drum de legătură (5,65 km), la o valoare totală estimată de 1,16 miliarde de lei (fără TVA)

Toate tronsoanele au ca dată de depunere a ofertelor luna octombrie.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect