-3.8 C
Sibiu
miercuri, decembrie 6, 2023

Aproape 4.000 de arbori au fost plantați în Cartierul Tineretului

Cele mai citite

3.700 de arbori au fost plantați în Cartierul Tineretului. Plantarea a fost făcută de peste 200 de voluntari în două locații din acest cartierul.

„Peste 200 de voluntari au plantat aproximativ 3.700 de arbori, în două locații din Cartierul Tineretului. În 2 zile am reușit împreună să creăm o mică pădure urbană într-o zonă de dezvoltare a Sibiului care avea nevoie de astfel de amenajări. Mulțumiri partenerilor noștri și voluntarilor, care s-au implicat! La primăvară vom organiza o nouă astfel de acțiune, în alte zone din oraș”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Vineri, 10 noiembrie, peste 100 de voluntari, angajați ai companiei Siemens, au participat la această inițiativă. Sâmbătă, alți aproximativ 100 de voluntari înregistrați pe platforma de voluntariat a Asociației au continuat acțiunea. Echipa Serviciului Parcuri și Zone Verzi al Primăriei a furnizat cisterne cu apă, transport pentru puieți și pământ.

În total, au fost plantați 1000 de frasini, 1000 de ulmi, 1000 de paltini, 100 de molizi, 100 de pini și 500 de sălcioare.

Această pădure urbană a fost amenajată conform principiilor conceptului japonez numit miyawaki, care susține că utilizarea speciilor native în pădurile urbane contribuie la o dezvoltare mai rapidă a zonei împădurite și, în același timp, la sporirea biodiversității în mediul urban.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Apa Târnavei Mari: Nu se mai ia în considerare autocitirea unde s-au montat contoare digitale

Apa Târnavei Mari Mediaș anunță că în zonele unde s-au montat contoare digitale nu vor mai fi luate în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect