15.2 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

FOTO Instruire gratuită în horticultură în 4 localități din județul Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

67 de locuitori din comunitățile rurale din Valea Viilor, Axente Sever, Moșna și Brateiu au fost instruiți gratuit în horticultură prin intermediul proiectului “Împreună plantăm dezvoltare și armonie în Valea Viilor”

Recent a fost organizat ultimul curs de instruire în horticultură din cadrul proiectului „Împreună plantăm dezvoltare și armonie în Valea Viilor”. În acest an, cursul a fost organizat în 4 comunități rurale diferite: Valea Viilor, Axente Sever, Moșna și Brateiu.

Publicitate

67 de participanți au primit informații practice cu privire la curățarea de primăvară a pomilor și pregătirea pentru rod, au văzut în timp real tehnici diferite de tăiere în funcție de tipul de pom ales (sâmburos sau semințos) și au fost invitați să pună întrebări pe toată durata cursului astfel încât procesul de învățare să fie unul complet.

Publicitate

La finalul fiecărui curs cei interesați de aprofundare au primit câte un material scris cu informații teoretice și practice despre tehnica plantării pomilor, alegerea, organizarea și pregătirea terenului pentru plantație.

„Participanții și-au manifestat interesul de a mai participa în viitor la astfel de activități în comunitățile lor, fiind plăcut surprinși de modul interactiv în care au fost invitați să se implice la fața locului.

Cursul a fost susținut în toți cei 3 ani de către dr. ing. Pop Mihai, cadru didactic al Universității Lucian Blaga din Sibiu, și putem spune că a fost o colaborare benefică atât pentru participanți cât și pentru echipa de implementare. În toată această perioadă am învățat, ne-am bucurat, am socializat și am împărtășit împreună pasiuni comune legate de pomicultură, horticultură și grădinărit.

Proiectul este derulat de Fundatia Open Fields în parteneriat cu Comuna Valea Viilor, Județul Sibiu prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021″, au transmis organizatorii cursului.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Drumuri și Poduri SA Sibiu continuă lucrările de reparații și întreținere a drumurilor județene

Drumuri și Poduri SA Sibiu continuă lucrările din cadrul Programului anual de reparații și întreținere a drumurilor județene, finanțat...

Știri pe același subiect