9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

FOTO: Sute de kilograme de alimente și biocid produs la Sibiu, distribuite de Crucea Roșie

Cele mai citite

De Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, 100 de pachete cu alimente au plecat de la Sala Transilvania, sediul operaţional al Crucii Roşii Filiala Sibiu în perioada crizei pandemice, către  beneficiari din tot judeţul. De asemenea, au început şi primele livrări de biocid produs la Sibiu către instituţiile din judeţ.
Acţiunea Crucii Roşii Filiala Sibiu a avut ca scop ajutorarea persoanelor aflate în situaţii vulnerabile din mediul rural cu 100 de pachete, totalizând fiecare 22 de kilograme de alimente de bază şi dulciuri.
De asemenea, 430 de litri de biocid au fost distribuiţi către Primăriile din judeţ, centre de îngrijire, sediul DGASPC şi centre de plasament.  Biocidul produs la Sibiu reuneşte efortul a cinci instituţii publice şi private – Consiliului Judeţean Sibiu, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea « Lucian Blaga » din Sibiu, Fundaţia Comunitară Sibiu şi Crucea Roşie Filiala Sibiu , organizaţia care şi-a asumat răspunderea distribuirii acestui dezinfectant. Biocidul a fost realizat pe baza reţetei  recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Chiar dacă voluntarii şi angajaţii Crucii Roşii Filiala Sibiu s-au adunat pentru a munci, contribuind la realizarea şi distribuirea pachetelor, efortul lor nu a rămas nerăsplătit de către comunitate. Rennes Café i-a răsfăţat pe voluntari cu cafea şi prăjituri, în timp ce Speedy Pizza a livrat o binemeritată pizza la finalul unei acţiuni în forţă.
”Mă bucur foarte tare de ajutorul voluntarilor, sunt nişte oameni extraordinari şi este o lume minunată pe care am descoperit-o”, a spus Răzvan Biriş, actualul director al Crucii Roşii Filiala Sibiu, filială care se bazează pe sprijinul a peste 200 de voluntari.
La nivel global,14 miloane de angajaţi şi voluntari din 192 de Societăţi Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie  au sărbătorit ieri Ziua Mondială a organizaţiei. În ultimii ani, voluntarii şi angajaţii Crucii şi Semilunii Roţii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni aflaţi în situaţii de urgenţă, de la dezastre naturale la războaie civile.
Data de 8 mai reprezintă ziua de naştere a fondatorului mişcării, Henry Dunant, elveţianul care a ridicat pentru prima dată steagul alb cu cruce roşie în timpul bătăliei de la Solferino, Lombardia, ca un simbol al neutralităţii şi protejării vieţii fără discriminare.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect