22.3 C
Sibiu
luni, august 8, 2022

Ministrul Agriculturii, cercetat de DNA. Acesta a demisionat și s-a suspendat din PSD

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Ministrul social-democrat al agriculturii, Adrian Chesnoiu, este cercetat de DNA într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Procurorii au solicitat Parlamentului României ridicarea imunității, pentru ca dosarul să poată merge mai departe.

banner

Adrian Chesnoiu, ministru al agriculturii și deputat în Parlamentul României, a anunțat că demisionează din funcția de ministru și se autosuspendă din Partidul Social Democrat, la scurt timp după ce DNA a solicitat Parlamentului României ridicarea imunității acestuia. Parlamentarul le-a cerut colegilor săi să voteze pentru ridicarea imunității. „Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”, a spus Chesnoiu.

”În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al D. N.A. Crin Nicu Bologa a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor și în prezent având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de  abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni)”, a anunțat DNA.

Abuz în serviciu pentru angajarea a patru persoane

Conform informațiilor transmise de DNA, ”în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene”.

Subiectele au fost trimise către patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, trei au promovat concursurile respective, mai spun procurorii. Al patrulea a fost promovat la intervenția ministrului, deși nu obținuse un punctaj corespunzător. Persoana a fost numită în funcția de șef serviciu, unde a câștigat până acum 33.782 lei.

DNA spune că dosarul de urmărire penală are șase volume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect