-0.8 C
Sibiu
vineri, octombrie 18, 2024

eveniment

Ludovic Orban la Mediaș: Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit

Publicitate

Cele mai citite

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a fost prezent sâmbătă după amiaza la Mediaș și a precizat în cadrul unei conferințe de presă că nu i se pare normal ca angajații din domeniul IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit.
 
Orban a precizat că neutralitatea fiscală este un principiu fundamental și nu este normal să fie create facilități fiscale care să îmbrace forma unor privilegii. Șeful Partidului Național Liberal a mai precizat că a existat o perioadă în care s-a dorit atragerea oamenilor către domeniul IT, însă acum nu i se par normale aceste scutiri de la plata impozitului pe venit pentru angajații din acest domeniu.
„Eu am să vă spun o chestie, apropo de IT-iști. Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România.
A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit?
Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat. Nu poți să creezi facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban la Mediaș.

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: O „țintă aeriană” a pătruns în România. Avioane F-16 și F-18 au fost ridicate în aer

Ministerul Apărării Naţionale a informat că joi, în jurul orei 17,00, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect