Connect with us

Politica

VIDEO Președintele Iohannis recunoaște că România e în criză, dar nu spune cine a produs-o și amână cu o săptămână consultările pentru un nou guvern

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

În urmă cu o zi, Sibiu 100% titra „România, în criză”. După 24 de ore, președintele României, Klaus Iohannis vine și confirmă cele spuse de noi, de la înălțimea funcției pe care o deține.

„Trist, dar adevărat”, a afirmat Iohannis în declarația făcută după votarea moțiunii de cenzură de către cele trei partide, PSD, AUR, dar și USR PLUS, care până mai ieri era la guvernare.

„Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi este cuvântul criză”, a mai explicat șeful statului, omițând însă să precizeze că această criză politică a pornit prin demiterea unui ministru USR PLUS de către prim-ministrul Cîțu, încălcând protocolul abia semnat dintre cele trei partide de guvernare. Demitere care a fost aprobată (dacă nu chiar sugerată) de președintele Klaus Iohannis.

„Ce s-au gândit unii politicienii noștri: să mai adauge o criză, o criză a guvernării”, spune inocent președintele care și-a pus semnătura pe demiterea lui Stelian Ion.

Tensiunile politice din ultima perioadă au fost descrise de Iohannis destul de distanțat. „În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, inclusiv în interiorul partidelor. Oamenii nu știu ce să mai înțeleagă”.

PUBLICITATE

În ceea ce privește rezolvarea acestei situații, președintele nu pare să se grăbească.

„Suntem în situația de a găsi o soluție, România trebuie guvernată – pandemie, criza la electricitate, vine iarna”, ne anunță Iohannis. Dar consultările nu încep de mâine, ci peste o săptămână.

„Pentru a da timp partidelor să se întrunească în forurile interne și să vină cu o abordare matură, voi convoca consultări abia săptămâna viitoare”, a concluzionat Președintele României.

PUBLICITATE
Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ