17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Dan Barna: USR PLUS nu-l mai susține pe Florin Cîțu, dar nu pleacă de la guvernare

Cele mai citite

Vicepremierul Dan Barna și copreședinte al Alianței USR PLUS a făcut primele declarații după întâlnirea liderilor alianței, ca urmare a demiterii ministrului Vlad Voiculescu. Barna a anunțat că USR PLUS nu-l mai susține pe Florin Cîțu, însă acest lucru nu are pentru moment consecințe politice.

banner
banner
banner
banner

Dan Barna, vicepremier în Guvernul Cîțu și copreședinte al Alianței USR PLUS a făcut primele declarații cu privire la decizia premierului Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu.

„Este o decizie unilaterală, ridică mari semne de întrebare asupra capacității lui Florin Cîțu de a conduce coaliția”, a spus Dan Barna în fața jurnaliștilor, subliniind că „decizia lui Florin Cîțu aruncă Coaliția de guvernare într-o criză majoră”. El a mai anunțat că „Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS. Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție privind interimatul la Ministerul Sănătății”.

Barna a cerut o întâlnire de urgență a coaliției de guvernare pentru „un dialog responsabil pentru retragerea sprijinului politic al premierului Cîțu”.

USR PLUS intenționează însă să rămână la guvernare: „Miza e să guvernăm pentru România”.

Premierul Florin Cîțu a susținut și el o scurtă declarație de presă, înainte de cea a lui Barna, în care a precizat că „este nevoie de încredere în instituţiile statului, instituţiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context şi pentru a mă asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii. Vreau să îi asigur pe toţi românii că eu cred cu tărie în această coaliţie de guvernare, pentru că este o coaliţie de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul valorilor, a unor idei şi nu în jurul unor persoane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect