7.9 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Cosmin PAL

PNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.

Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu și ministrul Culturii, Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, primarii și aleșii locali liberali din județ, alături de liderii PNL de la Centru au creat timp de mai bine de două ore o atmosferă pe măsura celui mai puternic partid politic din județul Sibiu.

Publicitate

Dintre liderii liberali prezenți la Sibiu s-au numărat: Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL, secretarul general al PNL, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și europarlamentarul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Partidului Popular European și europarlamentarul.
Adrian Bibu este propunerea PNL Sibiu pentru funcția de primar al Sibiului, iar Daniela Cîmpean candidează pentru cel de-al treilea mandat consecutiv la președinția Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

Europarlamentarul Dan Motreanu a scos în evidență că PNL trebuie să fie cel mai puternic partid din țară după alegerile din acest an. În plus, a motivat intrarea PNL în alianță cu PSD.

„Nici mie, nici dumneavoastră nu vă plac alianțele. Însă trebuie să vorbim despre un adevăr, chiar dacă el nu ne place şi acest adevăr este că în viitorul apropiat, atât în România, cât şi în multe ţări din Uniunea Europeană, nu vom mai putea vorbi de guverne monocolore, ci vor fi guverne de coaliție şi trebuie să recunoaștem această realitate şi trebuie să ne setăm așteptările. Să luptăm să luăm un rezultat bun, indiferent cu cine vom fi într-o coaliție de guvernare, contează ca noi să fim principalul partid din acea coaliție de guvernare, pentru că noi, liberalii, avem cele mai bune politici pentru România. O coaliție presupune, de asemenea, un compromis pe care trebuie să-l faci, dar nu trebuie să ne compromitem şi noi, Partidul Naţional Liberal”, a declarat, în fața liberalilor sibieni Dan Motreanu, unul dintre liderii PNL.

Lucian Bode: „Sibiul este un fief al liberalismului”

Seria discursurilor liberale a fost începută de Lucian Bode, secretarul PNL. „Județul Sibiu este un fief al liberalismului și sunt convins că și după 9 iunie va fi printre județele fruntașe la scorul politic obținut. Raluca Turcan și Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Judetean Sibiu, alături de toți primarii și aleșii noștri locali, au ridicat foarte mult ștacheta performanței politice și administrative. Sibiul are un corp administrativ de elită, cu primari dedicați care fac Sibiul liberal.
Investițiile cu bani europeni au propulsat județul Sibiu în topul județelor cu administrații de succes și comunități dezvoltate. Cel mai relevant indicator al performanței unei administrații sunt proiectele de investiții care, în județul Sibiu, efectiv au explodat în ultimii 4 ani. Nu a fost ratat niciun domeniu – de la infrastructura de transport cu cea mai mare investiție publică, în valoare de peste 60 de milioane de euro, în Aeroportul Internațional Sibiu, la infrastructura de sănătate cu investiții record în cele mai mari spitale publice din județ, la digitalizarea administrației cu proiecte de pionierat cu implementarea dosarului medical digital, a arhivei și semnăturii electronice în activitatea administrativă a județului, iar exemplele pot continua și în alte domenii precum educație sau cultură.
Prin candidatura lui Adrian Bibu la primăria Municipiului Sibiu, cu experiența dobândită în cadrul administrației județene, alături de președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, împreună cu echipa liberală, județul Sibiu va continua tradiția de excelență în administrație și în următorii 4 ani. În 9 iunie, valoarea echipei liberale din Sibiu va fi confirmată prin votul cetățenilor, iar drumul dezvoltării va fi accelerat pentru bunăstarea comunităților”, a spus Lucian Bode, Secretar General PNL.

Raluca Turcan, președintele PNL Sibu, lobby între sibieni pentru Adrina Bibu și Daniela Cîmpean

Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, și-a început tranșant discursul în fața liberalilor sibieni:

„Mesajul meu azi este foarte clar: PNL câștigă în Sibiu! PNL Sibiu va fi sprijin pentru PNL la nivel național și pentru PNL la guvernare și după 2024”. Deputatul sibian spune că Daniela Cîmpean a demonstrat că știe să facă performanță în administrație.

„Lansăm astăzi, la Sibiu, pentru a 3-a oară consecutiv, o doamna pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Pe Daniela Cîmpean. Realizările obținute și munca, sacrificiile, determinarea, o îndreptățesc să-și continue proiectele și să fie in continuare sprijin pentru localitățile din județ să se dezvolte. Felicitări, Daniela! Succes în alegeri, draga mea! Aici, în Sibiu, Daniela a demonstrat performanță administrativă remarcabilă. Ce argument mai bun ne mai trebuie pentru ca PNL să promoveze mai multe doamne în toată țara, pentru președinția consiliilor județene sau pentru primării? Chiar dacă acum există un deficit de reprezentare al doamnelor, eu sper că pentru alegerile parlamentare, Partidul Național Liberal va recupera această restanță și va promova cât mai multe femei în prima linie a deciziilor. Împreună cu Daniela, iau startul în competiția electorală două treimi dintre primarii Sibiului. Dar nu orice primari!! Cei mai buni primari din Sibiu și printre cei mai harnici și dedicați primari din țară! Voi sunteți campionii fondurilor atrase pentru localitățile voastre, iar datorită vouă PNL este și va fi campion politic în județul Sibiu! Când spun că Sibiul este campionul investițiilor publice mă uit la cifre și ele vorbesc de la sine: 3 miliarde de lei din fondurile europene de coeziune din exercițiul financiar abia încheiat, pentru 317 proiecte de investiții sibiene; 1,1 miliarde de lei pentru 116 obiective de investiții prin Programul Liberal de Investiții Anghel Saligny; 794 milioane lei pentru 131 de investiții prin PNRR; 313 milioane de lei pentru 34 de investiții prin Compania Națională de Investiții; 110 milioane lei pentru 1073 de locuințe pentru tineri și 28 de locuințe sociale prin ANL; 21 milioane de lei plăți efectuate pentru cadastrare”, a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL Sibiu a avut cuvinte de încurajare pentru Adrian Bibu, candidatul PNL la Primăria Sibiu.

„Dragă Adrian, mergem pe mâna ta la primăria municipiului Sibiu. Experiența ta în administrația publică locală și județeană îți dă forța și te obligă să lupți și să obții încrederea sibienilor pentru a conduce municipiul. În anul 2020, ai fost singurul challenger real! Acum ești bine plasat în încrederea sibienilor și chiar poți merge spre reusita! Succes, Adrian! Succes și ție și tuturor candidaților noștri care merg în competiția electorală din postura de candidat din opoziție. Am toată încrederea în voi că puteți face surprize plăcute!”, i-a transmis Raluca Turcan.

Supărarea președintelui PNL Sibiu pe PSD

Raluca Turcan a taxat în discurs și racolarea liberalilor de către PSD.

„Suntem partid politic și nu putem trece cu vederea unele lucruri care s-au întâmplat în România. Mă refer la migrația unor aleși locali de la PNL la PSD, adică între două partide care guvernează împreună și, cel puțin public, declară că au obiective comune. Atâta vreme cât suntem într-o coaliție de guvernare, cu președintele PSD și prim-ministrul României, consider că ”transferul” primarilor este o ofensă gravă adusă Guvernului, Coaliției și modului de a face politică în stil european. Dacă la noi doar in singur primar a cedat unor compromisuri, în foarte multe județe din țară PSD a dinamitat mai multe organizații ale PNL”, a spus Raluca Turcan.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect