Mai mult de jumătate dintre români caută în meniurile restaurantelor opțiuni așa-zis sănătoase care aduc curcubeul în farfurie. În Sibiu, doamna Aurora Șutea este pictorul gastronomic, cea care dintr-un borcan de zacuscă, o felie de pâine și câteva verdețuri atrage privirile gurmanzilor.
La bază inginer în industria lemnului, Aurora s-a îndrăgostit de arta cromatică încă de pe băncile facultății, iar în prezent participă la organizarea brunch-urilor din zona Sibiului.
Cum a început această pasiune
Aurora ne-a spus că în anul 2014, la Nocrich, a avut loc un brunch la care au fost prezente 150 de persoane, iar ea s-a oferit să ajute în organizarea meselor:
Totuși, în spatele preparatelor care atrag priviri, este multă muncă și răbdare.
”Într-adevăr, este multă muncă. Să faci o farfurie atrăgătoare trebuie să ai răbdare. Dacă pui o legătură de pătrunjel pe masă nu o să mănânce nimeni, însă dacă știi cum să îl aranjezi peste alte gustări, cu siguranță va fi încercat de toată lumea”, ne explică Aurora.
O altă sursă de insiprație pentru Aurora este chiar natura. Fiind o fire pasionată de gastronomie, ea caută să diversifice și să aducă originalitate în aranjarea bucatelor pe masă.
De asemenea, Aurora nu a lipsit nici de la organizarea preparatelor pentru campania ”Produs în Sibiu”. În urmă cu o săptămână, ea și ceilalți voluntari, a ajutat la pregătirea mesei pe care au stat doar produse locale.