Aici, în inima țării, sunt producători ce fac miracole și excelează în diferite domenii. Într-o fabrică micuță de pe strada Viile Sibiului din municipiu, un maestru berar italian, alături de soția sa originară din Ardeal, își urmează pasiunea cu drag și meșterește, de dimineață până seara, unele dintre cele mai bune beri artizanale, recunoscute la nivel național și nu numai. Nembeer s-a născut în urma unei călătorii a lui Daniele Nembrini prin lume. Astăzi, italianul se bucură de destinația finală pe care o „savurează” alături de cei care îi gustă berea și o apreciază la cele mai înalte standarde. 2020 a fost și pentru Nembeer un an greu, dar ambiția și dragostea pentru crearea berilor artizanale au fost mai presus decât obstacolele întâmpinate.
Fiecare mică afacere are o poveste impresionantă în spatele ei, iar atunci când ea leagă oamenii într-un mod special devine cu adevărat magică.
„Dacă ne-am lua timp să descoperim micile afaceri, ne-am regăsi în multe dintre ele, ne-am îndrăgi mai mult și ne-am apropia mai tare, pentru că nu suntem chiar atât de diferiți până la urmă. Pentru fiecare dintre noi, familia și prietenii sunt forta și energia noastră. Pasiunile sunt bucuria noastră. Timpul este resursa noastră cea mai scumpă. Și Nembeer este despre asta – familia noastră, pasiunea noastră, bucuria și timpul de calitate pe care dorim să-l oferim tuturor care își fac vreme să se întâlnească, să fie împreuna, acum mai mult ca niciodată. De multe ori, când îmbuteliem o bere ne place să ne imaginăm: unde o să ajungă? Pe masa cui? Lângă ce mâncare? Ce povești se vor țese în jurul ei? Ce relații noi se vor lega? Ce amintiri vor rămâne?”, își începe povestea Oana Dan, soția lui Daniele și cofondator al fabricii Nembeer.
Micuța fabrică din Sibiu, cu doi angajați, soț și soție, își are originile într-o călătorie a lui Daniele prin Belgia. Întâmplător, italianul a ajuns să viziteze mai multe mănăstiri trapiste, unde arta milenară de a face bere este o religie în sine.
„De atât a fost nevoie pentru a aprinde dorința de a face bere! Bere bună! Ajuns acasă, am început aventura în brasarea berii. M-am documentat, am fost la cursuri de specializare, m-am jucat cu rețetele, am testat în primii patru ani câteva zeci de rețete, câștigând astfel multă experiență. După lungile degustări, prietenii m-au încurajat să deschid o micro-berărie artizanală. Anumite împrejurări m-au adus aici, în România, iar dorința de a face bere bună m-a urmat. Dar cine nu știe că româncele sunt niște cuceritoare?! Am început o nouă călătorie în Sibiu, alături de Oana, soția mea. Mi-am împlinit visul de a deschide o fabrică de bere artizanală”, spune Daniele.
Parteneri în afaceri și în viață
Cei doi soți s-au cunoscut în Sibiu prin prieteni comuni, având în gând, inițial, să fie parteneri în afacerea ce va avea drept „ingredient” principal berea.
Oana, cu experiență în atragerea de fonduri europene, s-a oferit să îl ajute pe Daniele să își împlinească visul de a-și deschide o berărie, așa cum pusese umărul să dea viață multor altor proiecte de succes.
„Având un background pe fonduri europene – pe atunci de 12 ani – am spus să facem împreună fabrica. Să fiu și eu partener de afaceri, pentru că am ajutat la multe investiții, am împlinit multe visuri, dar eu niciodată nu eram parte din ele”, povestește Oana.
Numai că planurile de „acasă” nu s-au potrivit cu cele din târg, astfel că cei doi nu au rămas simpli asociați în cadrul firmei, ci au dezvoltat și o frumoasă poveste de dragoste ajunsă și la altar.
Acum, cei doi spun, zâmbind, că „berea unește oamenii”.
Cu dor de evenimente…
2020 a fost un an greu și pentru Nembeer, iar Oana și Daniele spun că abia așteaptă să împartă, din nou, beri la festivaluri ori la alte mari evenimente ce se organizau înainte de pandemie, să vadă fericirea pe chipurile sibienilor și turiștilor care cer al doilea pahar și se bucură de el alături de prieteni.
„Anul trecut a fost greu, dar… a trecut! Noi suntem foarte bine pregătiți pentru anul acesta. Avem toate instalațiile de draft pe care urmează să le punem în locații. O să bem bere bună anul acesta în Sibiu!”, spune Oana.
Produse inspirate de orașul de pe Cibin
Produsele Nembeer sunt unice și brasate după propriile rețete, în cantități limitate, respectând legea germană a purității berii.
Sortimentele sunt nefiltrate și nepasteurizate. „Nu adăugăm conservanți, enzime, arome, nici măcar zahăr sau dioxid de carbon. Berea fermentează lent în tancuri timp de 28 de zile, se îmbuteliază și este lăsată să refermenteze în sticlă, proces care mai durează între patru și șase săptămâni”, spun cei doi.
Produsele fabricii din Sibiu au și un design aparte, inspirat de orașul de pe Cibin. Organizate în sticle de mini-șampanie, unele dintre beri poartă cu ele fotografii din Sibiu, Daniele fiind pasionat de această artă.
Întrebat despre ingredientul secret al produselor sale, Daniele spune că apa joacă un rol important în fabricarea berii.
„Am descoperit că aici la Sibiu apa este foarte bună pentru bere! Vrem să transmitem un mesaj de sănătate tuturor oamenilor! Noi facem cu pasiune și fericire totul și credem că aceste lucruri se simt și în produsele noastre!”, adaugă Daniele.
Cei care vor să afle mai multe detalii despre produse pot accesa pagina oficială de Facebook a fabricii, site-ul www.nembeer.ro sau apela numărul de telefon 0747174584.