9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Telemeaua de capră din Târnava, sănătate curată: “Produsele pe care le facem sunt apreciate, iar asta ne dă putere să mergem mai departe!”

Cele mai citite

Dealurile județului Sibiu oferă cu generozitate un cadru de poveste atât pentru oameni, cât și pentru animale. Iar dacă dragostea pentru animale se îmbină cu pasiune multă, ia naștere o afacere de familie menită să ajute la sănătate curată. Una dintre familiile ce promovează produsele locale și le creează cu multă migală este familia Cucerzan, din Târnava. Monica și Gheorghe Cucerzan sunt cunoscuți pentru produsele lor din lapte de capră, cel mai des fiind prezenți la Piața Volantă „Transilvania” din Sibiu. Aceștia sunt și protagoniștii poveștii noastre de astăzi, din cadrul campaniei „Produs în Sibiu„. Invitat special și ambasador al campaniei a fost Delia Vasanti, artist local. Eu, în calitate de artist local, caut produse locale, sănătoase, de la animăluțe crescute în aer liber, natural, așa că mă bucur tare mult că v-am cunoscut!„, a transmis, în debutul întâlnirii, Delia.

Pentru un organism sănătos, consumați lapte de capră! Cam aceasta ar fi deviza după care se ghidează numeroși sibieni, clienți ai familiei Cucerzan. Laptele de captă conține cantități însemnate de vitamina A și B, calciu și, printre altele, ajută și la întărirea oaselor și îmbunătățirea stării de spirit.

Din 2008

Pentru că animalele sunt o sursă sigură de sănătate, familia Cucerzan din Târnava a decis, în 2008, să investească într-o afacere care astăzi le aduce multă împlinire.

„În 2008, am început cu 170 de capre. Când am fost mică, părinții mei au avut capre. Știam un pic cum e să ai grijă de capre. Produsele pe care le facem sunt apreciate, iar asta ne dă putere să mergem mai departe. De atâția ani, oamenii au încredere în ceea ce facem. Până atunci avusesem și vaci, dar pe parcurs am decis să ne ocupăm numai de capre. Aveam serviciu amândoi, dar pentru că atunci nu era atât de mult de lucru mă puteam ocupa și de serviciu și de capre. După ce am diversificat produsele, nu am mai avut timp să merg și la serviciu. A trebuit să îmi dedic timpul și toată energia pentru a face produse bune”, povestește Monica Cucerzan.

Printre produsele ce se găsesc astăzi în portofoliul familiei Cucerzan se numără laptele, cașul, urda, iaurtul, telemeaua, crema de brânză dulce și burduful de capră.

Aceste produse se găsesc și la Piața Transilvania, Food Hub și magazinul „Mangalița de la Racovița”, de pe strada Turnului din Sibiu.

Județul Sibiu, reprezentat de familia Cucerzan

Familia Cucerzan a reprezentat, de-a lungul timpului, județul Sibiu la diferite târguri și expoziții. Monica Cucerzan își amintește că una dintre cele mai frumoase amintiri a fost la „Agraria”, unde numeroși clienți au revenit, în scurt timp, pentru a-și face un stoc consistent de produse din Târnava.

„Când am ajuns la Agraria cu produsele noastre, oamenii veneau și luau câte un pic – cei din zonă -, să vadă cum e. Și reveneau după o jumătate de oră, o oră, să spună că mai vor, că sunt foarte bune produsele. Erau atât de încântați de gust! Atât de împăcată și mulțumită am fost că au gustat din munca mea! Eu știu că fac bun, dar când este apreciat îți dă o energie și o satisfacție fără margini. Dacă nu ar fi această satisfacție, nu ai mai face, te-ai lăsa”, spune Monica.

“Avem cui lăsa afacerea!

Cei doi soți au două fiice, Maria și Alexanda, și un nepoțel, pe Matei, de doar patru luni.

„Micuțul nu a făcut încă cunoștință cu caprele, dar cu siguranță se va întâmpla acest lucru în curând! Așa că avem cui lăsa moștenire afacerea, dacă își doresc, bineînțeles! Noi am început-o, nu a fost ușor, tot timpul am investit! Dar acum suntem împliniți!”, mai spune Monica.

Întrebată despre planurile de viitor, Monica Cucerzan nu își dorește decât multă sănătate.

„Să fiu sănătoasă și ceea ce am început să rămână așa, să mergem înainte cu ceea ce am clădit! Este bine dacă este sănătate și putem să facem produsele, să fie apreciate, să se țină și piața! Cei care fac piețele să aibă grijă de noi! E un lucru extraordinar să mergi într-o piață și lumea să te cunoască!”, a încheiat Monica Cucerzan.

Cei care au drum în zona Văii Târnavelor sunt așteptați și la Pensiunea Moni, pentru că familia Cucerzan deține și o unitate de cazare. Astfel, cei care vor să descopere tradițiile zonei și felul în care iau viață produsele din lapte de capră au și unde înnopta!

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect