22.3 C
Sibiu
vineri, mai 24, 2024

O nouă viziune în educația sibiană: Adrian Bibu propune centre educaționale SMART și a elaborat un prim proiect

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Adrian Bibu, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu a elaborat cu ajutorul specialiștilor un prim proiect dintr-un nou concept în domeniul învățământului. Este vorba despre CENTRUL EDUCAȚIONAL SMART  de pe Calea Șurii Mici  care ar urma să vină în sprijinul familiilor cu mai mulți copii, dar care va produce  efecte în mai multe sfere ale vieții Sibiului.

“Trebuie să sprijinim tinerele familii printr-o altfel de viziune, una strategică, pe termen lung. Construcția de grădinițe și școli este, evident, o necesitate, însă abordarea trebuie schimbată pentru rezultate maxime ˝- explică Adrian Bibu, președintele PNL Sibiu.

Publicitate

De altfel, Educația și Cultura sunt cele două direcții  principale de acțiune cuprinse în Programul Electoral al lui Adrian Bibu.

Publicitate

Candidatul liberal spune că familiile tinere cu mai mulți copii pierd zilnic timp prețios, ore chiar, în trafic pentru a-și duce și a-și lua copiii de la grădiniță sau școală. Iar pe lângă timp, consumă resurse și participă fără să vrea la îngreunarea traficului rutier.

„Vă imaginați un părinte care în zori își duce un copil la grădiniță într-o parte a orașului, apoi își duce al doilea copil la școală în altă parte a orașului… Faptul că cei mici au locuri în grădinițe și școli este un lucru  bun, dar acesta este un minim pe care îl face Primăria, iar sibienii nu mai trebuie să fie mulțumiți cu puținul acesta. Și să nu uităm că nu puține sunt cazurile în care locurile pentru cei mici sunt insuficiente” – spune Adrian Bibu.

Liderul PNL Sibiu a prezentat proiectul Centrului Educațional de pe Calea Șurii Mici ca  parte dintr-o abordare nouă, diferită. Acesta va avea o suprafață de peste 3700 mp și se va construi pe un teren de peste 24.000 metri pătrați. Vor funcționa, în centru, o grădiniță cu 350 de locuri și o școală cu 850 de locuri, separate funcțional. Terenul este aproape de ansamblul  Magnolia (care nu are nici măcar o instituție de învățământ), dar și aproape de Zona Industrială Vest, deci este la îndemâna celor care lucrează acolo. În plus, este aproape de nodul de autostradă, deci permite accesul simplu al celor care locuiesc lângă Sibiu, dar lucrează în oraș. De asemenea, astfel de centre pot fi construite și pe Calea Șurii Mari sau în orice alt cartier al orașului, întrucât oamenii au nevoie de soluții la problemele pe care le au.

„Proiectul prevede, pe lângă săli de clasă, un corp administrativ, unul destinat laboratoarelor, o cantină, o sală de sport, săli de festivități, un amfiteatru, un centru de documentare (bibliotecă), zone verzi, o stație de autobuz, parcări și piste de biciclete. Intenționăm să cuprindem în funcțiuni cabinete de consiliere școlară, un cabinet medical, o seră școlară pentru orele de biologie, practic tot ceea ce este modern în domeniul educației˝- explică Adrian Bibu.

Centrul Educațional va oferi siguranță deplină copiilor și elevilor, va răspunde exigențelor de securitate la incendii și va urmări să fie realizat cu eficiență energetică maximă. Dotările, de asemenea, vor fi cele mai moderne posibil, cu mobilier ergonomic și cu tehnologii inteligente.

„Aceasta este viziunea pe care o propun împreună cu echipa PNL! Trebuie să ieșim din  starea actuală, să încetăm să mai facem planuri pentru un an sau doi, planuri de salvare. Propunerea noastră este o viziune pentru mulți ani de acum înainte ˝- spune Adrian Bibu.

În domeniul Educației, Programul candidatului PNL Adrian Bibu prevede, pe lângă dezvoltarea conceptului de Centre Educaționale SMART, acțiuni  clare precum un spațiu adecvat pentru Palatul Copiilor – unul care să dovedească într-adevăr importanța și locul tinerei generații în comunitatea sibiană. Noul spațiu va permite, obligatoriu, și extinderea numărului de activități.

În plus, liderul liberal consideră că pentru a câștiga timp, Municipalitatea trebuie să  găsească soluții de cumpărare de imobile pentru amenajarea de creșe și grădinițe, necesitatea fiind stringentă.

„Achiziția de imobile și amenajarea de creșe și grădinițe durează mai puțin decât o construcție de la zero. De asemenea, Primăria trebuie să identifice soluții (cumpărarea de terenuri poate fi una dintre ele) pentru extinderea curților școlilor care să servească, astfel, scopului real,  să contribuie la starea de bine a elevilor și profesorilor˝ – afirmă Bibu.

În Programul lui Adrian Bibu sunt avute în vedere, de asemenea,  măsuri în domeniul învățământului dual, al excelenței în Educație, dar și pași pentru eliminarea definitivă a cursurilor de după-amiază.

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

O lucrare din Palatul din Vatican va fi adusă și expusă la Muzeul de Artă Contemporană

O lucrare din Palatul din Vatican va fi adusă și expusă la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului...

Știri pe același subiect