Batistele de buzunar – cum, când și unde să le purtăm

O batistă de buzunar poate face diferența într-o ținută.

Nu trebuie să fii un geniu pentru a reuși, dar este totuși o artă în a știi cum să porți o batistă de buzunar corect, astfel încât să se asorteze și să armonizeze întreaga ținută, dar totuși să iasă în evidență destul pentru a atrage privirile.

Ce este o batistă de buzunar? O batistă de buzunar este un pătrat din material textil care se pune în buzunarul de la piept al jachetelor sau sacourilor pentru a adăuga o notă de stil ținutelor.

Acest ghid te va învăța tot ce trebuie să ști în materie de stil și te va ajuta să asortezi cu încredere batistele de buzunar indiferent de ocazie.

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE O BATISTĂ DE BUZUNAR ȘI O BATISTĂ OBIȘNUITĂ?

În primul rând, o batistă obișnuită NU trebuie confundată cu o batistă de buzunar. Totuși, o batistă extrem de curată, din bumbac poate fi folosită ca batistă de buzunar în situații de urgență.

O batistă de buzunar este un element pur decorativ, fără scop practic, singurul ei rol fiind acela de a-ți eleva ținuta. O batistă obișnuită, pe de altă parte este destinată pentru ștergerea transpirației, suflarea nasului sau pentru oferirea unei fete în primejdie. Pe scurt, amintește-ți doar atât: una este pentru șters, cealaltă pentru arătat.

CELE 6 NIVELE ALE MĂIESTRIEI BATISTEI DE BUZUNAR

Nivelul 1: Batista de buzunar albă, clasică. Se potrivește cu orice ținută și arată bine mereu.

Nivelul 2: Culorile neutre – griuri, marouri și alb. Cu o cravată neutră poți purta o batistă de buzunar în oricare din aceste culori, în funcție și de culoarea sacoului.

Nivelul 3: Scheme de culori monocromatice – asortează diferite nuanțe ale aceleiași culori pentru a realiza un contrast subtil. De exemplu cafeniu și bej.

Nivelul 4: Folosește schema culorilor adiacente pentru a da ținutei tale un aer deosebit… De exemplu galben, chihlimbar și portocaliu. Combină două sau mai multe nuanțe calde sau reci pentru a crea o armonie cromatică.

Nivelul 5: O schemă de culori triadică combină culori calde și reci pentru a da ținutei tale puțin caracter, fără să producă un impact la fel de puternic ca în cazul culorilor complementare.

Nivelul 6: Acum ai intrat în liga campionilor. Ești gata pentru culorile complementare – cele mai îndrăznețe. O alegere curajoasă este o batistă de buzunar portocalie și un sacou bleumarin, sau combină o batistă verde cu o jachetă roșie dacă vrei să nu treci neobservat.

foto Trendhim

ALEGEREA MATERIALULUI POTRIVIT PENTRU BATISTA DE BUZUNAR

Când vine vorba de batistele de buzunar materialul contează. Cele mai întâlnite materiale sunt mătasea, bumbacul și inul, dar vei găsi și batiste de buzunar din lână sau poliester.

Fiecare material are anumite caracteristici, dar trebuie să acorzi atenție mai ales texturii. Ca și în cazul imprimeurilor scopul tău este să creezi un contrast calculat când alegi cel mai potrivit material al batistei de buzunar pentru ținuta ta. Trebuie să asortezi cu atenție fiecare element din ținuta ta pentru a obține un efect armonois.

Așa că, dacă porți o cravată fină alege o batistă de buzunar mai aspră, din bumbac sau lână. Iar în cazul în care cravata ta are o textură vizibilă, asortează-o cu o batistă de buzunar din mătase. Aceeași regulă se aplică și la jachete sau la cămăși.

Batiste

TIPURI DE TIVURI PENTRU BATISTELE DE BUZUNAR

Tipul de tiv al batistei de buzunar este cel ce face diferența între diferite batiste de buzunar, atât în ceea ce provește materialul cât și calitatea.

În funcție de tipul de împăturire pe care îl alegi, tivul este cea mai vizibilă parte din batista ta de buzunar, iar un tiv de proastă calitate se va destrăma ușor, făcând-o imposibil de purtat.

Tipul de tiv variază în funcție de material. Batistele din mătase au tivuri suple, fine, ce le fac perfecte pentru împăturiri cu volum, dar în același timp fac împăturirile structurate aproape imposibile.

Pe de altă parte, batistele de buzunar din bumbac și din in au tivuri mai rigide, făcându-le potrivite pentru împăturiri structurate.

Dar, indiferent de matrial, sunt câteva lucruri legate de calitatea tivurilor de care trebuie să ții cont pentru a nu alege o batistă de buzunar care să se descoasă la a doua purtare.

Marea majoritate a batistelor de buzunar au tivuri cusute la mașină. Aceste tivuri sunt pe placul tuturor și vin într-o varietate de modele. Dar, cei mai pretențioși pot opta pentru un model cusut manual.

CE MĂRIME AR TREBUI SĂ AIBĂ BATISTA DE BUZUNAR?

Mărimea batistei de buzunar va varia în funcție de sacoul tău și material. Iată câteva lucruri de care este bine să ții cont.

  • Mărimea batistelor de buzunar variază de la 25 la 45 de cm.
  • Mărimea ideală trebuie să fie destul de mică pentru a nu creea o umflătură inestetică în buzunar, dar destul de mare pentru a nu cădea cu totul în buzunar.
  • Brand-urile americane și englezești fabrică batiste de buzunar mai mari.
  • Brand-urile italiene fabrică batiste de buzunar mai mici, pentru buzunare mai puțin adânci.
  • Batistele din materiale mai groase, precum inul, bumbacul și lâna trebuie să fie mai mici, în timp ce batistele din materiale mai subțiri precum mătasea sunt disponibile în mărimi mai mari.
  • Dacă batista este prea mică (în special în cazul mătăsii), modelul își va pierde forma. O batistă de buzunar de mărime potrivită nu ar trebui să fie mai mică de 25 cm.
  • Compară dimensiunile batistei de buzunar (lungime și lățime) cu dimensiunile buzunarului în care o vei purta pentru a te asigura că se potrivește.
  • Ia în considerare și greutatea batistei de buzunar.

CUM SĂ PORȚI O BATISTĂ DE BUZUNAR

Acum că știi principiile de bază, care se aplică la stilul tău în general, nu doar la batistele de buzunar, trebuie să înveți cum să porți o batistă de buzunar.

Există două reguli principale pentru a purta o batistă de buzunar corect:

  • Alege batista de buzunar potrivită, aici îți vor fi de folos informațiile de mai sus.
  • Alege modul de împăturire adecvat la ocazie, la ținută și la tipul de batistă de buzunar.

Acum că ai toate noțiunile de bază, te așteptăm pe TRENDHIM.RO pentru ghidul complet.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect