Alexandru Rafila: Avem o reducere cu circa 5.000 a numărului total de cazuri de COVID-19 înregistrate într-o săptămână

banner
banner
banner
banner

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că se observă o reducere cu circa 5.000 a numărului total de cazuri de COVID-19 înregistrate într-o săptămână.

El a precizat că există posibilitatea ca una sau două săptămâni să existe o „anumită fază de platou”, după care scăderea cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 să se reia.

„Cifrele demonstrează cu destul de multă fidelitate proiecţia pe care Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică o oferit-o. Avem o reducere a numărului total de cazuri înregistrate într-o săptămână cu circa 5.000 şi am ajuns de la o medie zilnică săptămâna trecută de circa 8.400 de cazuri la circa 7.400 de cazuri în această săptămână.

banner

O scădere semnificativă. Sperăm ca acest trend să continue şi să intrăm într-o perioadă de scădere a numărului de cazuri în săptămânile următoare. E posibil să existe o anumită fază de platou – o săptămână sau două, după care scăderea să se reia”, a afirmat Rafila, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului, nu se pot face predicţii „extrem de sigure” privind situaţia cazurilor de COVID-19. „Rămâne de văzut tendinţa din următoarea perioadă. Nu putem să facem predicţii extrem de sigure, dar, în mod evident, trendul este descendent şi ne bucură acest lucru pentru că previne supraaglomerarea spitalelor”, a completat Alexandru Rafila.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Cal de 6.000 de euro, furat din Copșa Mică

Polițiștii de investigații criminale din Copșa Mică au reținut un tânăr care a furat un cal rasa sânge rece...
spot_img

Știri pe același subiect