16.3 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

Liber la petreceri în noaptea de Revelion şi de Crăciun în restaurante, iar în mall-uri va fi permis accesul şi cu test. Se pregăteşte relaxarea de sărbători în România

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Autorităţile au anunţat, marţi seara, ridicarea unor restricţii în perioada Crăciunului şi Revelionului. De Crăciun și Revelion restaurantele pot rămâne deschise peste noapte.
Potrivit noilor propuneri, în mall-uri rămâne obligativitatea certificatului verde, dar se permite accesul și cu test. De asemenea, magazinele vor stabili un număr maxim de persoane care au acces în același timp.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va propune Executivului o formulă de relaxare limită pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă. Se propune eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor pe timpul nopții, iar operatorii economici își vor putea extinde programul de funcționare până la ora 23:00, în loc de 21.
De Crăciun și de Revelion, restaurantele vor putea funcționa toată noaptea și vor avea acces inclusiv persoanele care prezintă un test negativ de Covid, dar numai în limita a 50% din locuri.
În acelaşi timp se elimină obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise neaglomerate. Se păstrează în stațiile de autobuz, piețe, locurile publice aglomerate. Se păstrează măștile obligatorii în spațiile închise și mijloace de transport în comun. Accesul în mall-uri se va permite nu doar persoanelor vaccinate și celor trecute, dar și celor testate cu un test PCR de 78 de ore sau rapid de 48 de ore.
În magazinele mai mici de 50 metri pătrați nu va mai fi nevoie de certificat, dar toate magazinele cu suprafață mai mică de 200 mp se va stabili un număr maxim de persoane care pot fi în același timp înăuntru. Toate activitățile limitate până la 30% din capacitate (cinematografe, teatre, etc) vor crește la 50% din capacitate, vor avea acces în continuare doar cei vaccinați, trecuți prin boală sau testați.
De asemenea, pentru hoteluri și locuri de cazare, este permis accesul și cu test, pe lângă certificat de vaccinare sau boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect