25.2 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Peste două milioane de europeni au decedat din cauza COVID

Cele mai citite

Peste două milioane de persoane au decedat din cauza COVID-19 în Europa, regiune care a fost pentru mult timp epicentrul pandemiei, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP.
”O etapă devastatoare a fost depăşită întrucât numărul deceselor asociate COVID-19 declarate de ţările din regiunea europeană a OMS a depăşit două milioane de persoane”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei sanitare a ONU.
În total, 2.002.058 de persoane au decedat din cauza COVID-19 din 218.225.294 de cazuri recenzate de organizaţie în zona europeană a OMS, care se întinde până în Asia Centrală. Ţara care a înregistrat cel mai ridicat număr de decese la nivel global, Statele Unite, a depăşit la rândul său pragul de un milion de morţi, a anunţat joi Casa Albă.
După o revenire în primele două săptămâni din martie, pandemia de coronavirus a regresat între timp în Europa. Numărul cazurilor şi al deceselor s-a redus cu 26%, respectiv 24% în ultimele şapte zile.
La peste doi ani de la primele restricţii, cele mai multe dintre statele europene doresc să depăşească momentul COVID-19 şi doar puţine măsuri au mai rămas în vigoare. În Franţa, spre exemplu, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în transportul în comun începând de luni. (AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect