15.2 C
Sibiu
luni, iunie 27, 2022

Polisano începe studiile clinice pentru noi medicamente, în cel mai modern centru de bioechivalență din țară

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Polisano anunță deschiderea primului centru de bioechivalență din țară, în incinta fabricii de medicamente din Zona Industrială Vest. Acesta a fost autorizat de Agenția Națională a Medicamentului în data de 9 septembrie, în curând la Sibiu urmând să înceapă studiile clinice pe oameni sănătoși, care vor primi anumite sume de bani în schimbul acestor servicii.
În țară mai există alte aproximativ 10 astfel de centre, însă cel de la Sibiu este singurul avizat să facă studii clinice și pentru alte companii, fie din țară, fie din străinătate. Practic, orice producător de medicamente din Europa care dorește să își diminueze costurile de producție cauzate de forța de muncă mai scumpă poate apela la centrul din România. Potrivit reprezentanților Polisano, medicamentul produs în Sibiu va fi valabil pentru pentru toată Europa.
Polisano Bioechivalenta 3Investiția în centrul de bioechivalență a fost de 2 milioane de euro, permițând internarea simultană a 26 de persoane, în 5 saloane. În clădire au fost amenajate 3 cabinete de consultații, o sală de recoltare, o sală de informare, precum și o cameră pentru asigurarea urgențelor medicale survenite în timpul studiilor clinice.

„După o investiție de 2 milioane euro Platforma de Bioechivalenţă completează activitatea Departamentului de Cercetare -Dezvoltare fapt care permite producția produselor farmaceutice de înaltă calitate la un preţ accesibil atât la nivel național cât şi internaţional. Existenţa studiilor de bioechivalenţă pentru medicamentele generice este obligatorie, fără această ultimă verigă în lanțul cercetării nefiind posibilă lansarea medicamentelor generice pe piață”

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

, transmite Biroul de Presă Polisano.
Potrivit reprezentanților Polisano, persoanele care vor fi incluse în studiile clinice vor fi selectate de Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. În studii urmează să fie incluși numai oameni sănătoși, care doresc să participe în mod voluntar, ei primind bani pentru acest lucru și având posibilitatea să se retragă oricând.
„Studiile clinice de bioechivalenta sunt studii încadrate ca fiind fără beneficiu terapeutic si este permisă, conform legislației în vigoare, acordarea unei compensații bănești pentru efortul si timpul alocat de subiecți. Această compensație depinde de durata și complexitatea studiului clinic. Aceste informatii (cuantumul si tipul studiului) sunt supuse aprobării Comisiei Naționale de Bioetică a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, precum și Agenției Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale”, a transmis Biroul de Presă Polisano, la solicitarea Sibiu 100%.
Cât privește personalul angajat la centrul de bioechivalență, este vorba de cadre medicale române, instruite și cerficiate în „Buna Practica in Studiu Clinic”, cu experiență în domeniul studiilor clinice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FITS, în a doua zi: emoții și talent, în cele 80 de spații propuse de organizatori

Și a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a fost un real succes! Ziua de...
spot_img

Știri pe același subiect