-2.8 C
Sibiu
miercuri, decembrie 6, 2023

Premieră mondială: a fost realizat primul transplant complet de ochi

Cele mai citite

Medicii americani au anunțat că au efectuat primul transplant complet de ochi. Chiar dacă beneficiarul nu și-a recăpătat vederea, la cinci luni după operație, ochiul prezintă evoluții foarte bune, fluxul sangvin putând să ajungă până la retină.

„Am făcut un pas considerabil înainte şi am deschis calea spre următorul capitol în restabilirea vederii”, a declarat într-un comunicat medicul Eduardo Rodriguez, potrivit Agerpres și AFP.

Intervenția complexă, ce a durat aproximativ 21 de ore, a avut loc la sfârșitul lunii mai și a fost realizată de o echipă de chirurgi de la prestigiosul spital universitar NYU Langone Health din New York.

În cadrul acestei intervenții, chirurgii au efectuat un transplant care a inclus nu doar ochiul stâng și orbita, ci și regiuni extinse ale feței, precum nasul, buzele și alte țesuturi, toate prelevate de la un donator, scrie viatamedicala.ro.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

NOUTĂȚI Gaming – Trailerul jocului GTA VI atinge 100 de milioane de vizualizări pe YouTube în doar câteva ore!

Într-un eveniment fără precedent în industria jocurilor video, trailerul mult anticipat al lui Grand Theft Auto VI a fost...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect