Someri de vara

banner
banner
banner
banner

Numarul sibienilor care nu au un loc de munca a crescut. Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) spun ca este pentru prima data cand rata somajului in judetul Sibiu este in crestere pe perioada verii.
Sibiul are mai multi someri. Potrivit evidentelor AJOFM, in prezent in tot judetul sunt mai mult de 4000 de fara loc de munca. Comparativ cu sfarsitul lunii anterioare numarul somerilor a crescut cu 68 de persoane, nivelul ratei somajului inregistrand de asemenea o usoara crestere cu 0,1 puncte procentuale fata de sfarsitul lunii mai 2008. „In luna iunie rata somajului in randul femeilor s-a modificat inregistrand valoarea de 2,7 la suta, in urcare cu 0,1 puncte procentuale fata de sfarsitul lunii mai, si este mai mare decat rata somajului in randul barbatilor, aceasta fiind de 2,5 la suta, tot in crestere cu 0,1 la suta puncte procentuale.


banner

Este pentru prima data cand rata somajului in judetul Sibiu are un trend crescator in perioada de vara, fenomen ce se datoreaza prezentarii la sediul agentiei a persoanelor neindemnizate pentru solicitarea unui loc de munca, dar si datorita stagnarii angajarii somerilor indemnizati”, spune Aniela Corlateanu, purtatorul de cuvant al agentiei. Din totalul somerilor, 1.936 sunt beneficiari de indemnizatii si 2.706 someri neindemnizati, iar din punctul de vedere al mediului de provenienta cei mai multi sunt din mediul rural: 2.600 de persoane. Totodata, in cursul lunii trecute mai mult de 700 de persoane au fost angajate prin activitatile de mediere derulate de catre AJOFM. In plus, 147 de persoane s-au angajat datorita serviciilor de informare si consiliere ale Agentiei, iar alte 48 de persoane s-au incadrat ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesionala.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect