SONDAJ Sibiu 100 – Găsim soluții pentru decongestionarea traficului sibian?

Sondajul de opinie Traficul sibian, realizat de săptămânalul Sibiu 100%, a relevat care sunt principalele probleme ale circulației rutiere în municipiul Sibiu.

Pe parcursul a două săptămâni, am cerut sibienilor părerea despre ce variante de deplasare folosesc, cât de aglomerat li se pare orașul, ce cred că lipsește traficului local, cât de mulțumiți sunt de soluțiile administrației privind decongestionarea traficului și care li se pare cea mai aglomerată zonă a Sibiului.

Cei mai mulți dintre respondenți sunt în grupa de vârstă cuprinsă între 26-35 ani

Pe grupe de vârstă, ponderea cea mai mare (31,74%) a respondenților se situează în categoria cuprinsă între 36-45 ani, urmată de grupa de vârstă 26-35, cu un procentaj de 22,16%. Cel mai mic procentaj , 11,98%, este reprezentat de respondenții grupei de vârstă 46-55.

Majoritatea sibienilor aleg autoturismul personal

Pentru începerea noului an școlar și, implicit, pentru traficul rutier aglomerat, respondenții au ales următoarele variante ca metode de deplasare: într-un procentaj de 58,08 %, autoturismul personal, 30,54% mijloacele de transport în comun și 11,38% au utilizat alte variante (bicicletă, trotinetă etc.).

Cât de aglomerat e orașul Sibiu?

Întrebați despre cât de aglomerat li se pare orașul, 58% dintre respondenți consideră că Sibiul este foarte aglomerat, iar 4,19% cred că traficul este moderat. Mai puțin de jumătate din respondenți (37,72%) sunt de părere că orașul e doar aglomerat.

Ce îi lipsește traficului sibian?

Când vine vorba despre ce cred sibienii că lipsește traficului din orașul lor, cei mai mulți respondenți consideră că nu există destule parcări publice (37,72%), urmați de cei care reclamă necesitatea unor pasaje subterane și supraterane (35,33 %). 3,59% din respondenți nu știu ce îi lipsește traficului sibian.

Sibienii nu sunt prea mulțumimți de administrația locală în ceea ce privește traficul.

Un procent semnificativ dintre cei intervievați (74,25%) sunt nemulțumiți de soluțiile administrației locale privind decongestionarea traficului, urmați de cei mulțumiți (17,37%). La polul opus, 4,79 sibieni se consideră foarte mulțumiți de ceea ce face administrația locală pentru traficul din oraș.

Pe zone, oamenii consideră că cel mai aglomerat punct din Sibiu îl reprezintă Cartierul Arhitecților (55,69%), urmat de Zona Industrială Vest, într-un procent de 12,57%. 1,20 % din respondenți sunt de părere că toate zonele din Sibiu sunt aglomerate, în același procentaj cu cei care cred că Zona centrală este aglomerată.

Sondajul a fost realizat on line, pe site-ul sibiu100.ro, prin completarea talonului din ediția tipărită sau a formularului aflat la dispoziția distribuitorilor ziarului Sibiu 100%.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

1 COMENTARIU

  1. Dar vai, cum de nu au răspuns sibienii în proporție covârșitoare ca soluția e mersul pe bicicleta. Sunt total șocat. Eu deja îmi antrenam copiii sa se tina bine de mine în cârcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect