Edi Iordănescu: Susțin sistemul play off/play out

Antrenorul formației Gaz Metan Mediaș, Edward Iordănescu, este un susținător al acualului sistem din Liga I, cu play off și play out. Chiar dacă recunoaște că pot exista unele nemulțumiri ale echipelor din partea superioară a clasamentului în privința înjumătățirii punctelor, Iordănescu spune că noul sistem a dinamizat Liga I a adus meciuri mai spectaculoase și a atras mai mult public.
El a mai spus că echipele din fruntea Ligii I vor fi nemulțumite de înjumătățirea punctelor, însă echipele care se luptă pentru evitarea retrogradării au o șansă în plus cu acest sistem pentru că odată cu înjumătățirea punctelor, competiția se nivelează.
“Trebuie să ne aliniem la reguli pentru că astea sunt regulile. Sigur, câteodată există o doză de frustrare care te încearcă când știi că faci puncte și ți se înjumătățesc. Dacă întrebați echipele din prima parte a clasamentului o să spună cu sunt nemulțumite pentru că pierd puncte.
Cele din partea a doua a clasamentului o să spună că sunt fericite pentru că se nivelează competiția. Acesta este regulamentul, noi ne aliniem la el. Eu personal sunt unul din susținătorii acestui nou sistem cu play off și play aut pentru că cred că a dinamizat puțin competiția, a creat mai multă emulație, a dat o intensitate mai mare campionatului, interes mai mult și chiar dacă la prima vedere pare că se întâmplă niște lucruri care iau din munca echipelor și a jucătorilor, cred că în plan secund dacă ne uităm vedem mai mult interes, mai multe meciuri disputate, mai multe echipe angrenate, o luptă mai acerbă și cred că aceste lucruri au atras mai mult interes din partea publicului”, a spus tehnicianul Gazului Metan.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect