“Lupta pentru play off va fi crâncenă”

Va fi o luptă crâncenă pentru play-off-ul Ligii I. Este afirmația antrenorului formației Gaz Metan Mediaș, care crede că cel puțin 5 echipe vor lupta pentru ultimul loc care asigură accesul în play-off-ul campionatului României. Edward Iordănescu spune că în mod normal cu încă 10 puncte adăugate în clasament, medieșenii ar putea prinde play-off-ul, însă lupta va fi una dură.
Tehnicianul “lupilor negri” spune că un total de 38 de puncte ar asigura intrarea în primele 6 formații ale LigiiI, însă a dat exemplu campionatul trecut, când nu mai puțin de 3 formații au acumat 38 de puncte și numai una a prins play-off-ul. În ultimele etape ale sezonului regulat, Gaz Metan mai are de disputat partide cu Politehnica Iași și FC Botoșani în deplasare și cu Sepsi Sfântu Gheorghe și Dunărea Călărași pe teren propriu.
“Nu va fi ușor pentru că este o luptă crâncenă. Din calculele noastre suntem 5 echipe care ne batem pe o singură poziție pentru că în linii mari sunt echipe care sunt cu un picior, un picior și jumătate în play off. Eu am deje experiența a două campionate în acest sistem competițional, unul cu Pandurii după care următorul cu Astra și din fericire am reușit cu ambele echipe să terminăm sus în clasament, să intram în play off.
Întotdeauna ne-am uitat și la adversare, însă experiența ne-a învățat că trebuie să ne uităm în primul rând în curtea noastră și să ne atingem numărul de puncte. Statistica spune că cu 38 de puncte sunt șanse mari să intri în play off, dar e posibil chiar și cu 37 să intri, cu concursul rezultatelor. Să nu uităm că sezonul trecut au fost 3 echipe cu 38 de puncte, una a intrat iar două nu au intrat.
Deci s-a intrat cu 38 de puncte, dar tot cu 38 de puncte s-a rămas în afara play-off-ului. Sint sigur că rolul rezultatelor este unul important, dar cred că încă suntem în mare măsură la mâna noastră. Este important să ne uităm la ce avem noi de făcut și în paralel, sigur, vom arunca un ochi și pe celelalte rezultate, însă dacă noi nu ne vom atinge plafonul de puncte, degeaba ne uităm la alte rezultate”, spune Edward Iordănescu.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect