7.9 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Liniștea dinaintea furtunii: Cum e atmosfera din Sibiu înainte să apară galeriile de fotbal

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Mai sunt câteva ore până la momentul mult așteptat de suporterii echipelor din Galați și Hunedoara.

Deși finala Cupei României e diseară, la ora 20:30, microbiștii au început deja să coloreze străzile Sibiului. Culorile Corvinului Hunedoara sunt mai vizibile pe pietonalele, în barurile și cafenelele orașului.

Publicitate

Atmosfera este una de fairplay

Publicitate

Atmosfera este prietenoasă între cele două echipe situate la poli opuși în țară. O familie venită din Hunedoara pentru a susține echipa lor de acasă ne spune: „Am plecat de acasă la 10, dar mulți au venit de ieri. Se bucură de oraș, de atmosferă. Noi suntem la cca 100 km de Sibiu, dar cei din Galați vin de la o distanță mult mai mare. Nu avem nimic cu echipa gălățeană, cei mai buni să câștige. Dar cred că va câștiga Corvinul cu 3 goluri în sus. Suntem aici cu toată familia, dar sunt sigur că întregul oraș este aici.”

În timp ce discutam cu familia veselă din Hunedoara, alți susținători ai Corvinului i-au salutat strigând: „Hai, Corvinul! Hai, Corvinul!” Suporterii gălățeni nu s-au lăsat mai prejos și au răspuns: „Hai, Oțelul! Hai, Oțelul!” Toți zâmbeau, fără ură sau dușmănie.

„Eu cred că sunt unul dintre cei mai vechi suporteri ai echipei”

Pe strada Nicolae Bălcescu, l-am întâlnit pe Nicolau Gheorghe, un suporter de 71 de ani venit cu trenul din Galați: „Cred că sunt unul dintre cei mai vechi suporteri ai echipei. Am casă lângă Râmnicu Sărat, dar am buletin de Galați și fac naveta între cele două localități. M-am bucurat că finala se joacă aici și nu la București. Sibiul mi se pare frumos, am mai fost aici și am vândut tablourile pe care le pictez,” ne-a declarat gălățeanul.

Sibiul, un oraș îndrăgit de suporteri

Toți suporterii întrebați s-au bucurat că finala se joacă la Sibiu, considerându-l un oraș curat și plin de istorie. Alex și Paul, care așteptau cu nerăbdare meciul, ne-au spus: „Sibiul mi se pare un oraș foarte frumos și cochet, chiar unic. Eu m-am bucurat că finala se joacă aici, e aproape de casă și îmi este familiar. Paul a venit din Anglia să susțină Corvinul. Sunt sigur că va fi un meci frumos și fairplay,” a spus Alex. La o masă vecină, suporterii gălățeni au spus: „E prima oară când vin în Sibiu. Orașul mi se pare foarte frumos. Sunt sigur că Oțelul va câștiga, 15 mai este ziua clubului nostru.”

Fotbalul, un sport pentru oricine

În Piața Mare, un suporter al Oțelului, îmbrăcat în culorile echipei, stătea singur pe o bancă. Nu putea vorbi, dar am tras concluzia că era surdomut. În jurul său, bărbați, femei, tineri și copii purtau fulare și tricouri. Fotbalul unește oameni de toate categoriile sociale, indiferent de vârstă sau sex. Galeriile echipelor care luptă în această seară pentru cupă vor ajunge în curând, animând și mai tare străzile orașului.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect