9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Sporturi extreme la Arena Freestyle Open

Cele mai citite
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Concursul Arena Freestyle Open se va desfășura în weekend, între 27 și 29 ianuarie la complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș.

Ajuns la cea de-a 12-a ediție, Arena Freestyle Open este unul dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului. La fel ca în anii trecuți, concursul aduce la Păltiniș zeci de boarderi și free-ski-eri din toată țara, temerari pentru care săriturile, rostogolirile aeriene și aterizările spectaculoase fac parte din viața de zi cu zi.

Schimbări ale amplasării traseului la prezenta ediție

Față de edițiile anterioare, când evenimentul avea loc în fun-park, set-up-ul pentru acestă ediție se pregătește la baza pârtiei A, pe laterală. Traseul pregătit pentru concurenți este format din mai multe elemente/obstacole de freestyle: un kicker, un rail, un fat-box și un wall-ride.
Înscrierile în concurs se vor face în apres-ski, vineri, între orele 10 și 16. În același interval vor avea loc și antrenamentele.

Sâmbătă, concursul începe cu ședința tehnică, de la orele 9:15 și cu o nouă sesiune de antrenamente. De la orele 10 sunt programate primele manșe de calificări iar de la orele 12, manșele finale. Ceremonia de premiere este programată să înceapă la orele 15.

Ziua de duminică, 29 ianuarie este prevăzută ca și zi de rezervă, în caz că evenimente meteo neprevăzute vor împiedica desfășurarea concursului sâmbătă.
Concurenții vor fi premiați cu echipament sportiv de specialitate oferit de către magazinul H2O și magazinul Free Time. Taxa de înscriere în concurs este 50 de lei.

Detalii despre regulament:


Casca de protecțe este obligatorie pe toată durata concursului, inclusiv la antrenamente.
Antrenamentele oficiale constau în două coborâri pe traseul de concurs. Calificările presupun parcurgerea traseului individual, în două manșe de concurs, prin abordarea elementelor de freestyle de pe fiecare platformă.

Astfel se obține un punctaj pentru fiecare manșă. În funcție de cel mai mare punctaj obținut într-una din manșele de calificări, primii 10 concurenți din fiecare categorie de concurs vor merge mai departe în cele trei manșe din Finală.
Cel mai bun punctaj obținut într-una din manșele de finală va fi considerat pentru obținerea clasamentului final. Ordinea de start în finală se face în ordine inversă a punctajului obținut în calificări.

Intervalul de start dintre manșe se va stabili la ședința tehnică. Prezența la start este responsabilitatea fiecărui participant, în cazul în care un concurent nu se prezintă la start va fi descalificat.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect