7.7 C
Sibiu
duminică, aprilie 21, 2024

ALL Electric Society, vizunea și focusul conferinței internaționale organizată de Harting, în Germania

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Conferința de la Espelkamp a fost centrată pe prezentări și pe exemple de aplicații specifice pentru produsele dezvoltate de Harting și soluțiile durabile.

Tur fabrica Harting Espelkamp

Ziua a început cu un tur al fabricii din Espelkamp, unde, împreună cu peste 20 de invitați din presa internațională, am fost ghidați în lumea conectorilor industriali mari, chiar de către directorul fabricii. Au fost descrise și prezentate procesele de producție: de la cuptoarele care topesc aluminiul, până la injecție metal și plastic, ștanțare și roboții care asamblează conectorii și cărucioarele automate, robotizate, care alimentează utilajele și transporta produsele finite în depozite, focusul general fiind axat pe energie regenerabilă și impact minim asupra mediului. Sistemul de transport în cadrul fabricii este realizat în proporție foarte mare de către roboți  independenți, dar se încearcă, în următorii ani, să fie implicați integral în zona de depozit, în felul acesta putând acoperi un program 24/7. Se lucrează 5 zile pe săptămână, în 3 schimburi, uneori și sâmbăta, iar în cazuri speciale duminica, atunci când e nevoie și când permite legislația din Germania. Am văzut o zonă mică, în care asamblarea conectorilor se realiza de către oameni specializați, dar posturile vor fi înlocuite în perioada următoare cu stații robotizate. Accentul pe energia verde și amprenta de carbon este evident și informațiile legate de consum mediu pe utilaj sau instantaneu sunt transmise pe monitoarele aflate la posturile de lucru.

Conferința Harting desfășurată la Harting Forum

La finalul turului am fost conduși spre o altă localitate învecinată, la Harting Forum, o clădire destinată întâlnirilor, prezentărilor și evenimentelor Harting, unde timp de câteva ore am fost atenți le soluțiile pe care Harting le propune lumii. A fost o combinație foarte interesantă de prezentări interactive și exemple practice, unde specialiștii ne-au arătat efectiv produsele și soluțiile inovative, unele dintre ele aflate deja în producție, iar altele la nivel de prototip, pregătite pentru cea mai mare conferință industrial din lume, Hannover Messe, despre care vă vom da detalii zilele următoare.

Prezentările au început cu Dr.-Ing. Kurt D. Bettenhausen, membru Managemente Board, responsabil pentru New Technologies & Development. Au fost descrise elementele care ajută la implementarea All Electric Society, care sunt metodele prin care ne putem conecta și cum putem defini viitorul cu ajutorul tehnologiilor create pentru oameni. La bază stă inovația, dar sunt tendințe cunoscute în societate, cum ar fi sustenabilitatea, schimbările demografice și de-globalizarea care împreună cu tendințele tehnologice, precum modularitate, autonomie si digitalizare concură pentru a avea o conectare electrică a societății. Electrificare a tot ce poate fi electrificat este o provocare și rolul Harting, asumat, este acela de a găsi soluțiile tehnice, pentru conectivitatea în toate sectoarele, de la energie, la industrie, mobilitate și clădiri,  respectând principiile de sustenabilitate, energie regenerabilă și impact minim asupra climatului.

A fost prezentat noul Chat Bot, creat special pentru a găsi soluții potrivite pentru fiecare beneficiar, cu ajutorul AI inteligenței artificiale dar și Pașaportul produselor unde găsim detalii despre componente, locul de producție și consume energie, impact asupra mediului.

Seria de prezentări a continuat cu Norbert Gemmeke, Managing Director Harting Electric, ales managerul anului în cadrul companiei în 2023. A prezentat soluțiile aplicabile în Energie, de la eoliene, panouri electrice, până în locuințe sau fabrici, Industrie – cu sisteme pentru roboți și utilaje, Mobilitate – de la mașinile electrice, scutere electrice, până la utilaje agricole dotate cu motoare electrice.

Ralf Klein – Managing Director HARTING Electronics, a adus în discuție standardizarea soluțiilor pentru internet și transmitere de date în toate sectoarele, iar Jörg Scheer – Managing Director HARTING Customised Solutions, a discutat despre faptul că pot conecta, cu cabluri și conectori speciali toate industriile, de la soluții pentru fabricile de Hidrogen, până la cablurile rezistente care conectează vagoanele între ele.

Există soluții deja aplicate, există planuri în desfășurare, există viziune, se inovează constant în acest domeniu și suntem nerăbdători să vedem impactul pozitiv în întreaga soicetate, așa cum spun cei de la Harting ELECTRIFICATĂ, în comunitate, în viețile noastre.

Harting, compania care ”împinge performanța” încă din 1945

Grupul Harting, fondat de către familia Harting în 1945, cu aproximativ 6200 de angajați la nivel mondial, are sediul central al HARTING Technology Group în Espelkamp, ​​în regiunea germană Ostwestfalen-Lippe, puternic dezvolatată din punct de vedere economic.

După o scurtă analiză, ne dăm seama că „provincial” este doar o stare de spirit. Districtul Minden-Lübbecke, casa grupului HARTING, cu sediul central în Espelkamp și filiale în Minden și Rahden, este o locație internațională de înaltă tehnologie care combină locuri de muncă atractive cu multă cultură, sport și natură în apropiere.

”Casa” Harting se află în acest cadru rural „provincial”, și se mândresc de acest lucru. Pentru că aici, pe dealurile Weser și Wiehengebirge din vârful Renania de Nord-Westfalia, aerul este sănătos și drumurile sunt scurte. Există o mulțime de spațiu pentru a locui, a te bucura de viață și a te relaxa.

”Ne angajăm față de regiune, față de oameni, față de angajații noștri, față de sport, față de cultură și față de tânăra generație”, declară reprezentanții Harting.

Având acoperire internațională, cu 15 fabrici la nivel mondial, dintre care 2 în zona Sibiului și 44 de birouri de vânzare în toată lumea, Grupul Tehnologic Harting produce de la sisteme de cabluri, conectori industriali, până la PCB-uri, cabluri pentru alimentarea mașinilor electrice și soluții personalitate pentru o varietate de industrii.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Marius Țichindelen: preotul care are grijă de sufletele celor fără discernământ

Există suferință în lume, însă unii dintre noi se întâlnesc zilnic cu ea. Dar oare problemele noastre cotidiene sunt...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect