17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

A fost creată pielea vie pentru roboți

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Mai mulți oameni de știință de la Universitatea din Tokyo au dezvoltat un deget robotic acoperit cu piele vie asemănătoare celei umane folosind celule care pot vindeca rănile și tăieturile cu ajutorul unui bandaj îmbibat în colagen.

Spre deosebire de pielea artificială care este folosită frecvent în construirea roboților, cercetătorii japonezi au dezvoltat o piele considerată vie, după cum relatează Shoji Takeuchi, profesor de proiect în cadrul departamentului de sisteme mecanice și biofuncționale de la Institutul de Științe Industriale de la Universitatea din Tokyo.

banner

„Pielea vie este soluția supremă pentru a oferi roboților aspectul și atingerea unor creaturi vii”, a declarat Takeuchi, potrivit CNN.

Această transformare este menită să facă conexiunea dintre oameni și roboți mai puternică. În zilele noastre, chiar dacă au o formă umanoidă, roboții au părți rigide și exterior din plastic dur sau metal, iar pe viitor cercetătorii urmăresc ca aspectul lor să evolueze, în special, pentru a o interacțiune mai naturală în cadrul asistențelor medicale și serviciilor pentru clienți.

Pielea umană este un organ incredibil de puternic – este plină de senzori mult mai sofisticați decât cei pe care îi putem proiecta noi; este rezistentă și hidrofugă și este chiar capabilă să se vindece singură atunci când este deteriorată.

Cercetătorii spun că acesta este doar un punct de plecare și că intenționează să extindă funcționalitatea și sofisticarea pielii vii pentru roboți. Dincolo de a face roboții să semene mai mult cu noi, cercetătorii cred că linia lor de cercetare ar putea avea implicații pentru viitorul producției avansate. În prezent, roboții se luptă cu sarcini care necesită un grad ridicat de dexteritate, dar oferindu-le manipulatori mai asemănători cu cei umani ar putea ajuta la automatizarea unora dintre aceste sarcini.

Sursa: CNN

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect