25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

WDP construiește în Valea Aurie un supermarket pentru unul dintre clienții săi, Profi, Carrefour sau Auchan

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Compania belgiană Warehouses de Pauw (WDP), care are ca obiect de activitate construcția și dezvoltarea de spații logistice și comerciale, va construi în Valea Aurie un supermaket pentru unul dintre clienții săi, potrivit informațiilor Sibiu100.ro. Construcția se află în faza de PUZ, ce trebuie aprobat de Consiliul Local Sibiu.

Locuitorii din cartierele Valea Aurie și Calea Poplăcii vor avea în apropiere un supermarket ce va fi construit pe o suprafață de circa 7500 de metri pătrați, după cum reiese din documentația depusă la Primăria Sibiu. Deși documentația nu face referire la numele supermarketului, cei de la WDP au relații foarte strânse cu partenerii de le Carrefour, dar au construit depozite logistice și pentru Auchan sau Metro. În Sibiu, pe strada Teodor Mihaly nr. 3-5, compania a depus documentația pentru aprobarea unui PUZ ce dorește schimbarea funcțiunii din zonă cu caracter industrial în zonă cu funcțiuni comerciale. În prezent, pe terenul ce face obiectul PUZ-ului se află mai multe hale industriale, ce vor fi demolate. Potrivit proiectului, regimul maxim admis este de S+P+3+M, însă nu este obligatoriu ca viitoarea clădire să atingă acest nivel. De altfel, la înălțimea maximă admisă este de 20 de metri, la coamă, suficientă pentru un supermarket de mari dimensiuni.

PUZ-ul ce urmează să fie votat de Consiliul Local Sibiu a fost avizat de comisia de specialitate, CTATU, pe 6 iunie în acest an.

Str Teodor Mihaly Sibiu
Depozitele actuale din str. Mihaly vor fi demolate

Warehouse De Pauw, afaceri în Sibiu de 1 milion de euro pe an

Compania care deține terenul și dorește să construiască, Warehouse De Pauw (WDP), este controlată de una dintre cele mai bogate familii din Belgia. Terenul din Sibiu este deținut de subsidiara Warehouse De Paw SRL. În 2020, a anunțat un pachet de investiții în valoare de 150 de milioane de euro, proiecte care au intrat în dezvoltare pentru partenerii de la Carrefour, Decathlon, Profi și alții. Banii au fost împrumutați de la BERD, pentru extinderea portofoliului de clădiri din România. În România, compania care deține terenul de pe str. Teodor Mihaly a avut o cifră de afaceri de aproape 300 de milioane de lei și un profit net de peste 80 milioane de lei, adică aproximativ 16 milioane de euro.

Familia De Pauw este una dintre familiile bogate din Belgia, aflată pe locul 45 în clasamentul celor mai bogați afaceriști, conform presei belgiene, cu o avere de peste 500 milioane de euro.

În Sibiu, cei de la WDP dețin spații logistice în Zona Industrială Vest, închiriate clienților săi. În 2021, spațile din strada Barcelona, cu o suprafață de aproximativ 30.000 metri pătrați, au generat venituri în valoare de aproximativ 1 milion de euro. Două dintre depozite au fost inaugurate în 2016, iar al treilea în 2020.

Supermarket WDP Sibiu Valea Aurie 1024x704

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect