1.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Planuri pentru 2030: călătoria din New York către Londra în doar două ore

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Agenția spațială britanică și-a anunțat planul pentru un „avion spațial” care va face legătura între New York și Londra într-o oră.

Dacă în prezent durata zborului între cele două orașe este de 8 ore, în 2030 pasagerii se vor bucura de un zbor mult mai rapid: 2 ore.

banner

Avionul spațial hipersonic al Space Transportation are viteza maximă de 2.671 mile pe oră, ceea ce înseamnă că poate călători cu o viteză dublă față de cea a Concorde.

„Imaginați-vă că, în mai puțin de 2 ore, putem zbura din emisfera estică în cea vestică. Aceasta ar putea fi următoarea generație de aeronave care va avea un impact major asupra transportului global de pasageri și a logisticii.

Există foarte puține echipe capabile să dezvolte avioane de mare viteză”, a declarat compania despre avionul spațial într-un comunicat de presă, potrivit traveller365.

Cum funcționează

Două motoare cu reacție alimentate de un mic reactor nuclear ar propulsa avionul la viteze incredibile. În plus, ar fi nevoie de utilizarea unui reactor nuclear cu fuziune la rece, care până în prezent este încă un concept teoretic, conform The Sun.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect