13.2 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

VIDEO Start fabulos al FITS, cu spectacolul celor 200 de drone, pe muzica lui George Enescu

Cele mai citite

Festivalul Internațional de Teatru Sibiu a început în forță vineri seara, cu două spectacole desfășurate în Piața Mare, la care au asistat mii de sibieni, și cu un show de drone unic în România, care a strâns pe bulevardul Coposu și în zona teatrului la fel de multă lume.

Spectacolele FITS au demarat vineri, 24 iunie, cu o mulțime de evenimente culturale, de arte vizuale, dans, dar și cu marile evenimente cu care ne-a obișnuit FITS. În timp ce în sălile de teatru de la TNRS, GONG, în piața Habermann sau pe pietonala N. Bălcescu s-au desfășurat primele momente artistice, în Piața Mare sibienii au putut asista, în număr foarte mare, la un program de circ în aer liber. Trupa de circ contemporan CirkVost, din Franța, a interpretat un moment fascinant de acrobație teatrală, „În cădere liberă”, care a ținut publicul din piață cu ocii spre cer timp de aproape o oră. Apoi a început concertul de muzică sud-americană al celor de la Puerto Candelaria, care au ridicat tensiunea din Piața Mare pe ritmuri latino. Trupa columbiană este deținătoare a Latin Grammy Awards 2019 pentru „Cel mai bun album de muzică Cumbia-Vallenato”.

Lumea era nerăbdătoare, pentru că la ora 23.15 era anunțat primul show de drone din România, un spectacol care a fost gândit să înlocuiască și să depășească tradiționalele focuri de artificii din deschiderea festivalului. Publicul s-a mutat cu mic cu mare din centrul istoric către zona TNRS, circulația pe b-dul Coposu a fost închisă, astfel că întreaga zonă s-a transformat într-un imens spectacol în aer liber. Lucrurile au întârziat vreo 20 de minute, pentru că un avion care a plecat cu întârziere a amânat avizul ROMATSA pentru decolarea dronelor, dar, odată început, show-ul a captivat imediat audiența.

Peste 200 de drone și lasere au creat o poveste despre FITS, un spectacol epic, însoțit de muzica lui George Enescu. Spectacolul a fost produs de echipa de la EVSKY & KLS Lasers, iar conceptul muzical a fost creat Vasile Șirli, care a folosit o înregistrare istorică, din 1978, a Orchestrei Filarmonicii George Enescu sub bagheta maestrului Sergiu Celibidache, precum și o înregistrare a „Odei bucuriei” de Ludwig van Beethoven. Și pentru ca nimeni să nu fie dezamăgit, fanii artificiilor de odinioară au putut admira și o simulare a acestora realizată de drone.

Întreg spectacolul dronelor poate fi văzut pe pagina festivalului, AICI.

A fost o zi specială, care a arătat că FITS s-a întors, după doi ani de pandemie, mai plin de bucurie, culoare și artă ca niciodată. Dronele se vor întoarce la sfârșitul săptămânii viitoare, în evenimentul de închidere al acestei ediții a Festivalului Internațional de Teatru Sibiu. Până atunci, organizatorii estimează că peste 17.000 de sibieni și turiști vor asista la cele peste 800 de spectacole și momente artistice din oraș, create de cei peste 3.500 de artiști români și străini.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Bogdan Armenciu, șahistul care antrenează mințile celor mici

Chiar și în era tehnologiei și a diverselor forme de divertisment, șahul rămâne unul dintre cele mai vechi și...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect