11.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 14, 2024

Păltinișul fără curent electric din cauza ninsorilor

Cele mai citite

Stațiunea Păltiniș, în cea mai mare parte a sa, este fără curent electric de aproape 12 ore. Linia de înaltă tensiune care alimentează stațiunea sibiană a fost afectată din cauza vremii nefavorabile din ultimele zile, când ninsorile și vântul puternic au făcut ca brazii să se rupă sau să cadă peste liniile electrice.

Practic, se poate afirma că stațiunea este paralizată, iar mulți dintre cei care sunt în Păltiniș sau în zonele turistice din apropiere au de suferit. Totuși, există cazuri în care agenții economici din zonă au apelat și la generatoarele de curent proprii, care pot funcționa doar câteva zile.

Astfel, LEA 20 KV este repusă în funcțiune treptat, după ce sunt îndepărtați brazi rupți și degajate cantitățile importante de zăpadă căzute în ultimele zile. Echipele Electrica Sibiu lucrează pentru restabilirea funcționării LEA 20KV, însă aceasta este repusă treptat în funcțiune, pe anumite tronsoane. Pentru cei care au de suferit în aceste condiții în Păltiniș, societatea Electrica are pus la dispoziție un număr de telefon pentru solicitări: zona Transilvania Sud, care include și județul Sibiu, numărul de telefon este 0800.500.929.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect