„Consider că Ecaterina Andronescu este un ministru care a făcut mai mult rău decât bine învățământului românesc. Este un ministru care nu ne poate conduce și totuși, nu înțeleg de ce a avut atât de multe mandate.”, Ana Cazan.
„Nu am o părere foarte bună despre doamna Ecaterina Andronescu, deoarece întotdeauna când s-a aflat la conducerea Ministerului Educației a făcut multe schimbări. Acea vacanță intersemestrială ar trebui legată de vacanța de Sărbătorile de Iarnă. În legătură cu introducerea acelor simulări privind Bacalaureatul începând cu clasa a IX-a și alte schimbări făcute după ureche nu sunt de acord. De fiecare dată când a venit dumneaei a făcut schimbări care i-au afectat în primul rând pe elevii din anii terminali.”, Bogdan T.
„Anul acesta școlar au fost foarte, foarte multe vacanțe și cred că s-a pierdut și din materie, nu știu când și cum s-a putut recupera. În privința acelei vacanțe intersemestriale, consider că ar trebui să o lege de vacanța de Crăciun, deoarece copiii merg două săptămâni la școală, urmând o săptămână de vacanță. Acea primă săptămână de școală cred că trece cel mai greu atât pentru copii, cât și pentru profesori. Este greu cu trezitul dimineața și cu acomodarea, copiii nu sunt atenți și știm cu toți că în ultima săptămână de școală gândul oricărui elev este la vacanță. Este o idee bună să nu mai despartă semestrele prin intermediul acestei vacanțe.”, Elena Vlad.
„Consider că elevii din ziua de astăzi au program destul de încărcat, unii dintre ei primind foarte multe teme chiar și în perioada vacanțelor. Ar fi o trecere mult prea mare dintr-un semestru în altul. Au avut mai multe vacanțe în acest an școlar 2018-2019, dar acest lucru s-a datorat sărbătorilor și zilelor libere legate de sărbători sau zile naționale. Cred că materia a fost recuperată pe parcursul orelor.”, Pavel Ionuț.
„Nu mai am copii în școală, dar dacă ministrul Educației a luat această decizie înseamnă că știe ce este mai bine pentru elevi.”, Marinela Grancea.
„Toate modificările care sunt sau vor fi făcute în educație sunt aiurea. În sistemul de învățământ românesc apar în fiecare an noi modificări, fiind o harababura. Părinții acestor elevi ar trebui să ia atitudine, să nu fie de acord cu ceea ce se întâmplă, fiind vorba despre viitorul copiilor. Legile ar trebui să fie făcute pentru o perioadă mai lungă de timp. Ar fi mai ușor pentru elevi, ar ști din timp ce programe îi așteaptă sau când sunt stabilite examenele. În altă țară nu s-ar fi întâmplat toate evenimentele care au avut loc în ultima perioadă în România. Învățământul și sănătatea ar trebui să fie cele mai serioase și importante domenii în atenția guvernării unei țări.”, Teodor Rațiu.