24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Maratonul cauzelor bune. Povești de alergător

Cele mai citite
Cristina Voicu
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Mii de sibieni au fost astăzi în Piața Mare și pe traseul diferitelor curse din cadrul Maratonului Internațional Sibiu. Ediția de anul acesta a depășit multe recorduri, ca număr de participanți sau voluntari dar, un lucru a rămas constant: bucuria tuturor celor implicați! Sunt multe povești de alergător, fiecare dintre ei a decis să treacă peste tot stresul fizic pentru a se încărca cu toată energia primită atunci când dăruiești.

Echipa Sibiu 100% a fost permanent în mijlocul lor, poate mai mult ca în alți ani. Este prima ediție la care avem un cort al ziarului, unde îi primim pe toți cei ce vor să afle mai multe despre noi. Sau, care vor să plece acasă cu o frumoasă amintire: poza lor, încadrată pe prima pagină a ziarului! Sute de sibieni ne-au vizitat astăzi și îi așteptăm să o facă și mâine. Atât la cort, cât și în Piață, am aflat numeroase povești de alergător.

banner
banner
banner
banner

Anul acesta au fost înscriși 6.560 de alergători, profesioniști și amatori, adulți și copii. Numărul celor cu care am vorbit este incomparabil mai mic, dar cu toții sunt o inspirație pentru cei care vor să contribuie la binele comunității din care facem parte. Îi puteți susține în demersul lor până în data de 30 iunie 2023, pe maratonsibiu.ro. Aici puteți găsi mai multe detalii despre toate cauzele înscrise la evenimentul de anul acesta.

Ileana Balut a alergat pentru a crește starea de bine a copiilor din școala unde predă

”A fost minunat și voluntarii foarte faini și super prezenți. Timpul a fost bun, dacă ploua era și mai bine. Am întâlnit o grămadă de oameni cunoscuți și suflete frumoase. A fost minunat. Sibiul s-a organizat mult mai bine pentru Maraton. În Piață și pe traseu, peste tot am văzut suținere, chiar și de la trecători.

Ileana Balut. Foto Sibiu 100%

Am alergat pentru Vocea Spartacus. Vrem să facem o stație de emisie-recepție la noi la școală, ca să creștem starea de bine a copiilor. Ei să pună muzică, să facă echipă și să le fie mai bine, să participe la tot ceea ce înseamnă statul în aer liber.” (Ileana Balut)

Multe dintre aceste povești de alergător se scriu an de an, de la primele ediții

Bianca P.: ”A fost foarte frumoasă alergarea, dar puțin grea pentru cei care nu au obișnuința alergatului constant. Mie de fapt nu îmi place să alerg, să merg pe jos îmi place, să alerg nu mi-a plăcut niciodată. Dar, îmi place să alerg pentru cauzele înscrise la Maraton. În fiecare an aleg o altă cauză pentru care alerg. Într-un an sprijin educația, altă dată copiii cu dizabilități, e diferit.

Nu am alergat chiar în fiecare an dar o fac deja, cred că de la a doua ediție a Maratonului. Uneori aleg să alerg, altădată aleg să fiu voluntar, depinde de an. Anul acesta am alergat pentru echipa de robotică a Colegiului Național Brukenthal. Mi se pare foarte important să sprijinim copiii în educație, mai ales în domeniul acesta al roboticii, informaticii. Este lumea copiilor noștri, lumea pentru care se pregătesc copiii noștri, mi se pare foarte important să facă pași cât mai mulți și cât mai mari în domeniul acesta.”

Bianca, Victor și Florența, unii dintre miile de sibieni cu povești de alergător. Foto Sibiu 100%

Florența Cioconea: ”Anul acesta alergăm pentru WeHelp Hospice Copii. Monitoare pentru funcții vitale! Alergăm de la începutul acestui eveniment și până astăzi, am fost la toate edițiile. Au fost mai multe cauze, dar cumva alergăm tot pentru copii, tot pentru aparatură medicală, an de an. În primul rând alergăm pentru cauze, în al doilea rând pentru energia asta faină din Piața Mare. În al treilea rând, alergăm și de dragul acestui sport.

Victor Cioconea: ”Eu îmi susțin soția, sunt tot timpul alături de ea. Participă și copiii mâine. Și ei vin la fiecare ediție, au acum 12 și 6 ani. Cel mare a participat la fiecare ediție, inițial ca susținător, iar de la 3 ani, ca și alergător.”

”Celor care se gândesc să participe, le spun că merită.” – Alina Jia, alergător 5 km

Alina Jia. Foto Sibiu 100%

Alina Jia: ”A fost în primul rând cu emoții, nu știam la ce să mă aștept, este primul an în care particip. Dar mi-am dat seama pe la jumătatea cursei că pot și că o să termin. Sunt mândră de mine și clar nu va fi ultimul an în care o să alerg. Atmosfera a fost genială, cred că asta ne-a dus mai departe în momente critice. Auzeai lumea că te strigă, că te încurajează, a fost foarte frumoasă atmosfera și a contat mult pe traseu. Am alergat pentru Asociația de Poveste, pentru copii, sunt foarte faine proiectele lor!

Celor care se gândesc să participe, le spun că merită. Clar că se începe de la curse mai scurte, dar cu antrenament, eu zic că oricine reușește! Acum am făcut 5 km, cred că, dacă mă antrenez, voi putea alerga și 10. Merită. Pentru o cauză bună, găsim energie să alergăm.”

Ciprian Ciocan, alături și anul acesta de Maratonul Internațional de la Sibiu

”Astăzi am alergat 21 de km, la Semimaraton, jumătate din traseul pus la dipoziție anul acesta de către organizatori. A fost foarte frumos, un pic dificil pentru că nu am fost în cea mai bună formă fizică. Dar, cred că asta este parte din toată experiența. Am mai alergat această distanță, semimaratonul, în 2012, atunci când eram foarte puțini. Toți organizatorii ne-am înscris atunci și am alergat, de atunci, nu am mai făcut-o. A fost mai greu, între timp nu mai am aceeași formă fizică. Dar, până la urmă ideea este să fie o provocare. Dacă este prea simplu, atunci este doar așa, ca o plimbare. De asta, la competițiile acestea este întotdeauna mai bine să faci puțin mai mult decât poți în mod normal, ca să simți că trăiești!

Ciprian Ciocan. Foto Sibiu 100%

O surpriză foarte plăcută anul acesta, este ediția cea mai mare din toate timpurile. E frumos că este ziua aceea din an în care parcă tot orașul este aici, în Piața Mare! Este un eveniment la care ne adunăm cu toții pentru ceva special. Nu cred că asta se mai întâmplă în alte orașe din România, să ai zece mii de oameni în piața centrală doar pentru a fi împreună și a susține cauzele comunității.

Am alergat pentru Asociația Vatra Satului, din Săcădate, o asociație pe care o știu încă de la înființare, acum șase ani, cred. Se ocupă de dezvoltare rurală, au foarte multe proiecte, satul Săcădate arată deja diferit. Eu mai am și un motiv suplimentar, bunicii mei sunt din zonă. Mă bucur că sunt foarte multe proiecte din zona rurală în Maraton. Cred că acesta este și un mod de a ne conecta pe noi, sibienii, cu restul județului și cu se se întâmplă în satele dimprejur.”

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect