Pokemon Go este marea obsesie a internauţilor, cel puţin în vara anului 2016.
Jocul care ne aduce aminte de desenele copilăriei îi face pe oameni să îşi piardă minţile. Răpitorii se folosesc de aplicaţie pentru a prinde copii, oamenii obişnuiţi uită să fie atenţi în trafic, uită să se odihnească sau să socializeze. Aşa am ajuns în ultima perioadă la aglomerări urbane și accidente în lanț.
Majoritatea sibienilor intervievaţi spun că pe ei nu i-a prea prins nebunia Pokemon Go, deși își amintesc cu drag de poveștile cu animăluțele simpatice.
„Mi-am descărcat și eu jocul dar nu m-a prins prea tare. E o activitate plăcută și mă mai joc din când în când”, povesteşte o tânără de 23 de ani din Sibiu.
„Nu m-a prins jocul, sincer. Nu mi se pare nimic interesant sau care să provoace obsesii. Nu ştiu de ce e toată lumea atât de entuziasmată”, spune o altă tânără.
„După ce mi-am descărcat jocul, am căutat și desenele pe internet să le revăd. Mi-a fost dor. Sunt obsedată de el şi mi se pare că e singurul lucru care mă mai relaxează în ultima vreme”, spune Mihai, proaspăt absolvent.
În alergare după Pokemoni, prin oraş
Practic, jocul te trimite la plimbare în căutarea micuţelor vietăţi cu superputeri. Odată ce ai în raza telefonului un astfel de maimuţoi, trebuie să arunci poke ball-ul repede ca să îl prinzi. Dacă eziţi, s-ar putea să îl pierzi.
Tocmai de aceea, toţi jucătorii înnebuniţi se opresc oriunde, chiar şi în mijlocul intersecţiilor, pentru a prinde un pokemon de colecţie.
Pokemon GO, noul joc pentru mobil lansat de Nintendo, a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii din lume, cu milioane de instalări în mai puţin de o săptămână. Primele jocuri Pokemon au apărut în Japonia în anul 1996 şi erau destinate consolei Nintento.