16.2 C
Sibiu
marți, mai 21, 2024

Federaţia Patronatelor din Turism: Românii plecaţi în staţiuni de Paşte au economisit 10 milioane de lei din cauza vremii ploioase

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Românii care au petrecut minivacanţa de Paşte în staţiuni au economisit jumătate din cât şi-au propus să cheltuiască, din cauza vremii nefavorabile, care i-a ţinut mai mult în camere, consumând, astfel, mai puţin, potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Publicitate

Publicitate

„Dacă plouă, nu ai ce face în majoritatea staţiunilor româneşti. Deşi mulţi hotelieri au făcut investiţii, infrastructura de agrement, de care ar trebui să se ocupe statul, este încă foarte slabă”, a declarat agenţiei Mediafax Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.

Publicitate

El a spus că majoritatea turiştilor au avut opţiuni reduse de cheltuire a banilor alocaţi pentru minivacanţa de paşte.

„Pentru că a plouat în multe zone din ţară, turiştii au stat în camere şi au consumat din produsele aduse de acasă. Astfel, ei au cheltuit doar jumătate din sumele pe care le alocaseră pentru aceste zile, în afară de cazare”, a adăugat Răducan.

FPTR anunţase joi că cei peste 90.000 de români care vor pleca în staţiuni de Paşte vor cheltui aproximativ 28 de milioane de lei pe cazare şi mic dejun, plus alte 21 de milioane de lei, diverse cheltuieli la faţa locului.

„Din aceşti 21 de milioane de lei estimaţi de noi, turiştii au cheltuit doar jumătate. Din cauza vremii nu au mai ieşit la terase, nu au mai cumpărat alimente pentru picnic şi nu au mai făcut diverse excursii”, a afirmat Dragoş Răducan.

În topul preferinţelor turiştilor s-a aflat, ca de obicei, pensiunile, unde au ajuns 70.000 de persoane. Chiar dacă hotelierii au pus la dispoziţie 25.000 de locuri, doar 15.000 de turişti au ajuns la munte de Paşte. În staţiunile balneare au fost aproximativ 10.000 de turişti, iar pe Litoral, deşi hotelierii au pregătit 2.000 de locuri pentru Paşte, au fost rezervate doar 10% dintre ele.

„Lumea se plictiseşte să stea în hotel, dar dacă vremea este rea, oamenii nu au ce face. Ar trebui construite bazine şi săli de sport acoperite şi, în general, dezvoltate activităţile de agrement organizate”, a încheiat oficialul federaţiei.

 

 

 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Aleile și parcul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au prins culoare

Voluntarii Asociației „Totul pentru comunitate” au desfășurat astăzi, 20 mai, o acțiune de plantare de flori în incinta Spitalului...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect