19.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Primăria vrea să amenajeze malurile Cibinului

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Municipalitatea începe demersurile pentru preluarea pe o perioadă de cel puțin 10 ani a malurilor Cibinului, de la Administrația Națională „Apele Române”. Consilierii locali sunt chemați să își exprime acordul în acest sens în ședința de consiliu local programată joi, 31 august. Tronsonul vizat este cel cuprins între Turnișor și Gușterița, pe porțiunea dintre podul CFR, din apropierea străzii Alba Iulia și până la podul de la centura din cartierul Gușterița. Potrivit proiectului de hotărâre, municipalitatea vrea să amenajeze malurile râului Cibin prin realizarea de piste de biciclete, alei de promenadă cu bănci, locuri de relaxare și iluminat public.
Preluarea în administrare a malurilor Cibinului este o condiție pe care municipiul Sibiu trebuie să o îndeplinească pentru a obține finanțare europeană nerambursabilă.

„Dovedirea dreptului de proprietate sau de administrare asupra terenului reprezintă o condiție de eligibilitate pe care municipiul Sibiu trebuie să o îndeplinească pentru a obține o finanțare europeană nerambursabilă. Având în vedere timpul scurt, respectiv anul 2018,pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Axei Prioritare 4, Priorității de Investiții 4.1. din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, unde Municipiul Sibiu are alocată o sumă însemnată, este imperativă obținerea cât mai curând posibil a dreptului de administrare asupra râului Cibin pe o perioadă de minim 10 ani”

banner

, se arată în raportul proiectului de hotărâre.
Până în prezent, Primăria a solicitat sprijinul Instituției Prefectului și Consiliului Județean Sibiu, în vederea obținerii dreptului de administrare a malurilor râului Cibin, iar răspunsul CJ a fost că elaborarea unui proiect de act normativ care să fie promovat spre aprobare Guvernului trebuie să aibă la bază inclusiv Hotărârea de Consiliu Local al Municipiului Sibiu.
Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI
Tot în ședința de Consiliu Local din data de 31 august, consilierii locali sunt chemați să reglementeze situația juridică a Lacului lui Binder, afla în proprietatea Municipiului Sibiu.
Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Poliția Locală a întocmit 89 de amenzi șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât...
spot_img

Știri pe același subiect