15.2 C
Sibiu
miercuri, mai 15, 2024

Concurs de folclor, la Colegiul Economic „George Barițiu”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu organizează, în perioada 12 – 20 decembrie, prima ediție a Festivalului – concurs „Cultură și tradiție în murmur de colinde”. Este vorba despre un concurs destinat elevilor de gimnaziu și liceu din județ, structurat pe mai multe secțiuni: sunet – festival de colinde; imagine – expoziție de fotografie; cuvânt – concursul de poezie și multimedia – reportaj digital.
Toți cei care vor să participe trebuie să se adreseze profesorilor de la școla la care învață și să se înscrie în concurs. Data limită de trimitere a fișelor este 5 decembrie. De asemenea, lucrările elevilor la secțiunile reportaj digital, fotografie și poezie se vor încărca online, până în data de 12 decembrie, conform specificațiilor primite pe e-mail, după trimiterea fișei de înscriere.
Premierea se va face în data de 20 decembrie, la Muzeul Astra, după Festivalul de colinde. Toți elevii din concurs vor primi diplome de participare.
„Suntem un popor extrem de bogat spiritual, iar tradițiile noastre populare rămân o punte de legatură între străbuni și modernitatrea actuală. Bulversați de invazia tehnologiei, am simțit nevoia să ne întoarcem în trecut și să valorificam fondul folcloric. Prin activitățile propuse, sperăm la revigorarea valorilor culturale, estetice și moral – civice – o necessitate a zilelor noastre, precum și la îmbogățirea spirituală a tuturor participanților, în perioada de pregătire pentru sărbătoarea Nașterii Domnului”, spun organizatorii evenimentului.
Pentru participarea la Festivalului – concurs „Cultură și tradiție în murmur de colinde” nu se percepe taxă, iar toate detaliile referitoare la regulamentul concursului pot fi obținute la adresa de e-mail festivalcolindetraditii@yahoo.com.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

O nouă viziune în educația sibiană: Adrian Bibu propune centre educaționale SMART și a elaborat un prim proiect

Adrian Bibu, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu a elaborat cu ajutorul specialiștilor un prim proiect...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect