5.2 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

CUM SE MANIPULEAZĂ ȘEFII?

Cele mai citite

Angajații care nu sunt amatori de lucrări noi sau sarcini dificile sunt cei care se plâng constant de nivelul de muncă şi stres ori cei ce cară dosare și documente prin fața șefului pentru a părea cât mai ocupați. De asemenea, pentru a fi cât mai convingători aceștia nu uită să afișeze expresii cât mai extenuante ori de câte ori se află în preajma superiorilor. Atenție, un actor foarte bun care știe că va fi chemat în biroul șefului să ia în primire proiecte noi, va avea grijă să meargă cu brațele pline de cutii, dosare și să folosească din când în când fraze incoerente care să arate cât de istovitoare sunt sarcinile pe care le are. Pe scurt, secretul este „să se plângă cât mai mult”.
De departe cele mai reușite acte de manipulare aparțin angajatelor pentru că sunt femei, iar cea mai eficientă armă de manipulare este seducția.Funcționează în proporție de  99% din cazuri pentru că  un decolteu, un minijup asortat cu pantofi cu toc foarte înalți și un coc lejer nu pot trece neobservate.  Manipulatoarea are grijă să viziteze biroul șefului când  este singur ori atunci când rămâne peste program pentru a-și negocia sarcini de serviciu, responsabilități sau chiar bonificații salariale. Dacă nu merge cu seducția, femeile recurg la planul B: joacă rolul victimei. Colega care tocmai a primit noi atribuții are grijă să se plângă imediat șefului că o plictisește o sarcină atât de banală, o demotivează, cu rugamintea de a o distribui imediat unui coleg cu mai puțină responsabilitate. Când femeia atinge brațul sau umărul șefului în semn de validare a vorbelor sale, cererea este ca și aprobată.
Angajații cu funcții de conducere au o plajă și mai mare de manipulare a superiorilor întrucat ei au de-a face cu organizarea și coordarea unei echipe ceea ce presupune o comunicare și relaționare permanentă .Unii au obiceiul  de a-și desemna un înlocuitor informal căruia îi deleagă sarcinile și responsabilitâțile,  timp în care ei „sunt pe teren” sau petrec ore în șir în fața computerului ori pe aplicatii telefonice pentru ca „sistemul să functioneze”.
Gabriela Pleşca, Senior Recruiter HR, Formator specialist resurse umane  & comunicare
Centrul de formare profesională, STAFF 2000

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: CCR va anunța luni, 2 decembrie, dacă va anula turul I al prezidențialelor

Curtea Constituțională a României va anunța luni, 2 decembrie, la ora 17, decizia privind turul I al alegerilor prezidențiale.Curtea...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect