Efectele legii salarizării: salarii tăiate cu până la 1.700 de lei în unele instituții

Eşti şef la stat, primeşti bani mai puţini. Acesta este efectul legii salarizării unitare pentru angajaţii unor instituţii publice din România. Mai mulți directori și șefi din instituțiile de cultură din Satu Mare au aflat, zilele trecute, că veniturile lor vor scădea considerabil, în unele cazuri chiar și cu 1700 de lei. Oamenii sunt revoltați și sunt deciși acum să dea statul român în judecată, scrie www.digi24.ro.
Claudiu Porumbãcean este cercetãtor științific gradul 1, doctor în Istorie, iar de un an conduce Secția de Istorie a Muzeului Județean Satu Mare. Dacã pânã în decembrie anul trecut beneficia de un venit lunar net de aproximativ 5.800 de lei, de la 1 ianuarie 2018 salariul sãu a scãzut cu aproape 1.200 de lei.
Discriminat de noua lege a salarizarii unitare se considerã și managerul Muzeului Județean Satu Mare. Cu 100 de angajați și 22 de muzee și case memoriale în subordine, Felician Pop câștigã de la 1 ianuarie 2018 puțin peste 4000 de lei în loc de 6000 de lei, ca pânã acum. În loc de mult promisele majorãri, de salarii mai mici au parte, de anul acesta, și cinci dintre cei 34 de angajați ai Bibliotecii Județene Satu Mare.
Contactați de jurnaliștii Digi24, reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare au explicat cã diminuãrile salariale în cazul acestor angajați au survenit în contextul noii legi a salarizării. Cei afectați sunt hotãrâți sã dea statul român în judecatã.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect