Ministrul Sănătăţii: Ministerul nu corespunde nevoilor pacienţilor

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că instituţia pe care o conduce este o structură inflexibilă, care trebuie reformată din temelii şi că aceasta este una dintre cele mai grave probleme ale domeniului sanitar, anunță www.digi24.ro.
„Sunt de trei zile la Ministrul Sănătăţii, deci nu pot să spun că am putut să fac o radiografie completă a sistemului sanitar, dar având în vedere faptul că am lucrat şi lucrez în sistem, pot să vă spun că Ministerul Sănătăţii în sine este o structură inflexibilă, o structură care nu corespunde nevoilor pacienţilor, populaţiei, în acest moment, pentru că ne adresăm şi oamenilor sănătoşi. E o structură care trebuie să se reformeze din temelii. Abia după ce se va restructura ministerul vom putea restructura şi restul lucrurilor. Asta este părerea primelor trei zile de ministeriat”, a spus Sorina Pintea, pentru Agerpres.
Ea a adăugat că, în ceea ce priveşte restructurarea ministerului, şi-a propus să încerce să schimbe mentalităţile. „În primul rând, să restructurez mentalităţi. Nu numai în Ministerul Sănătăţii; sper că acest lucru se va răsfrânge şi asupra multor zone din cadrul sectorului sanitar”, a mai spus Sorina Pintea.
Sorina Pintea a adăugat că Programul Naţional de Oncologie este unul „generos”, dar care totuşi nu acoperă nevoile pacientului. „Oncologia este una dintre patologiile foarte sensibile, având în vedere adresabilitatea mare şi, din păcate, creşterea exponenţială a numărului de pacienţi bolnavi de cancer, a cazurilor noi. Programul Naţional de Oncologie este un program generos, care acoperă zona de medicamente. Din păcate, nu acoperă toate nevoile pacientului bolnav de cancer. Planul Ministerului Sănătăţii, al Guvernului este de a extinde acest program de oncologie pe mai multe paliere, asta după o consultare prealabilă cu actorii în domeniu implicaţi în această zonă. (…) Dar, în acest moment, este un program generos”, a spus Sorina Pintea.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat joi, alături de fostul ministru de resort Patriciu Achimaş-Cadariu, la conferinţa „Politici de sănătate în oncologie”, organizată de Institutul Oncologic din Cluj.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect