7.9 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Francezii, interesați să își extindă investițiile în județul Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

O delegație economică franceză a sosit la Sibiu în această săptămână, pentru a marca 25 de ani de cooperare între departamentul Ille-et-Vilaine și județul Sibiu. Oamenii de afaceri și reprezentanții administrației franceze au venit însoțiți de președintele Consiliului General din Ille-et-Vilaine,  Jean-Louis Tourenne și vicepreședintele Clotilde Tascon-Mennetrier.  La sesiunea festivă organizată joi, 24 aprilie la Consiliul Județean, au participat alături de oaspeții francezi și autorități județene, oameni de afaceri sibieni și primari ai comunelor înfrățite cu localități din Franța. Eugen Iordănescu, directorul general al Camerei de Comerț a Județului Sibiu, a prezentat oportunitățile de afaceri oferite de județul Sibiu și a fost proiectat, în premieră, o versiune de lucru a viitorului film de prezentare a județului Sibiu, realizat de Dumitru Budrală, directorul Astra Film.Reprezentanții departamentului Ille-et-Vilaine au caracterizat cooperarea de un sfert de veac cu românii drept „efervescentă” și au declarat că doresc să găsească în Transilvania și, îndeosebi în județul Sibiu, oportunități pentru extinderea afacerilor. 

Publicitate

Publicitate

 

„Într-o primă fază, șefii de intreprinderi sunt interesați de discuții cu producători locali pentru a găsi ansamble pentru ei sau pentru a găsi piețe de desfacere. Cererea pe care am lansat-o noi a fost în acest sens. Aceasta arată faptul că trebuie să găsim mijloacele prin care să-i interesăm. Trebuie început astfel, iar filmul pe care l-am văzut, de prezentare a județului Sibiu, este un excelent vector de comunicare, prin care să le arătăm investitorilor francezi faptul că acele condiții pe care ei le vor în deschiderea unei afaceri în județul Sibiu sunt îndeplinite, fie că vorbim de ecosistem, de mediu sau de infrastructură,”  a declarat  președintele Consiliului General din Ille-et-Vilaine,  Jean-Louis Tourenne.

Printre oamenii de afaceri francezi sosiți în România se numără șefii unor intreprinderi ce lucrează în domeniul țevilor, ai unor intreprinderi specializate în oferirea de echipamente pentru fabricile de bovine și porcine sau în domeniul electronicii industriale. 

Cât privește așteptările edililor sibieni în colaborarea cu partenerii francezi, acestea s-ar rezuma la aducerea „modelului revoluționar” din Bretania în Mărginimea Sibiului, pe Valea Hârtibaciului sau în Podișul Secașelor

„Trebuie să subliniez că un punct comun în dezvoltarea relaţiilor noastre îl reprezintă turismul, agroturismul, agricultura şi al prelucrării  produselor agricole, în acest fel modelul revoluţionar din Bretania poate fi adus şi la Sibiu, în special în Mărginimea Sibiului, pe Valea Hârtibaciului sau în Podişul Secaşelor. Ne dorim, totodată, dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi în zona educaţională , să se stabilească relaţii consolidate cu cele cinci universităţi din Sibiu. Nu în ultimul rând, dacă ducem dezvoltarea parteneriatului în zona comercială, ne putem gândi şi la o cursă aeriană spre Bretania de pe Aeroportul Internaţional Sibiu,” a declarat Ioan Cindrea, președinte CJ Sibiu.

 Colaborarea cu departamentul francez Ille-et- Vilaine este cea mai longevivă cooperare internaţională a judeţului Sibiu.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect