10.2 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

VIDEO: 5 blocuri din Mediaș vor fi reabilitate energetic cu fonduri europene

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Marți au fost semnate la sediul municipalității două contracte de execuție lucrări privind renovarea energetică moderată a unor blocuri de locuințe din municipiul Mediaș.

Cele două contracte se desfășoară în cadrul a două proiecte finanțate prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR), componenta 5 – Valul renovării, axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, operațiunea A.3. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Publicitate

În cadrul primului contract sunt cuprinse 3 clădiri din municipiul Mediaș, situate pe strada George Topârceanu nr. 12, bloc 12 (scările A, B și C), strada Geologiei nr. 3, bloc 3 și strada Clujului nr. 10, bloc 11.

Publicitate

Cel de-al doilea contract cuprinde blocurile de locuințe situate pe strada Govora nr. 4, bloc 48 (scările A și B) și strada 1 Decembrie nr. 22 (scările A și B).

Prin implementarea acestor proiecte se vizează în principal reabilitarea termică a clădirilor în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și reducerea consumului anual specific de căldură cu impact asupra mediului pe termen lung și asigurarea confortului locatarilor.

În mod concret, în cadrul celor două proiecte se vor realiza lucrări care constau în izolarea termică la exterior a pereților, termoizolarea copertinelor de acces în bloc, a balcoanelor și a planșeului sub pod, închiderea tuturor balcoanelor cu tâmplărie performantă energetic, montarea de panouri fotovoltaice și înlocuirea întregii tâmplării existente cu tâmplărie performantă energetic.

„Am semnat astăzi două contracte pe fonduri europene nerambursabile, care au drept scop renovarea, reabilitarea unui număr de cinci blocuri din municipiul Mediaș.

În perioada următoare voi avea o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, pentru a le face cunoscut programul pe care îl avem în vedere.

Le mulțumesc tuturor colegilor mei care au lucrat pentru promovarea acestor proiecte”, a declarat Gheorghe Roman, primarul Mediașului.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Județul Sibiu, locul 2 în topul candidatelor la Consiliul Județean

Județul Sibiu se află pe locul doi în România în ceea ce privește numărul de candidate la președinția Consiliului...

Știri pe același subiect